Jie buvo kaltinami 5,7 mln. eurų vertės jau likviduotos bendrovės „Nidos pušynas“ turto iššvaistymu, pranešė Šiaulių bankas.

Apygardos teismas sausį konstatavo, kad visų kaltinamųjų kaltė neįrodyta. Kaltinimai dėl paskolos „Nidos pušynui“ suteikimo buvo pateikti tuometiniam Šiaulių banko Paskolų komiteto pirmininkui, dabar – banko vadovui Vytautui Siniui, tuometiniam banko Šiaulių filialo vadovui ir Iždo departamento direktoriui.

Aštuoni asmenys buvo kaltinami tuo, kad organizuotoje grupėje padarė sunkų nusikaltimą: pasirūpino paskola bendrovei „Nidos pušynas“ ir vėliau jos lėšomis padengė V. Romanovo, O. Gončaruk bei bendrovės „First partneriai“ turtines prievoles Šiaulių bankui.

Bankas pažymi, kad teisminis procesas neturi įtakos jo veiklai, o finansinės pretenzijos byloje jam nebuvo reiškiamos.

Pernai birželį Kauno apygardos teismui perduota ir Ūkio banko baudžiamoji byla. Joje kaltinimai pareikšti dvylikai organizuotoje grupėje veikusių asmenų. Tarp jų – V. Romanovas, stebėtojų tarybos, valdybos, paskolų komiteto pirmininkai ir nariai, filialo vadovybė ir kiti.

V. Romanovas nuo Lietuvos teisėsaugos slapstosi Rusijoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją