Pasak Lietuvos verslo forumo organizatoriaus Dainiaus Baltrušaičio, šis renginys, pritraukiantis daugiau nei 15 000 dalyvių, padeda verslo bendruomenei drauge ieškoti sprendimų įvairioms problemoms.

„Dalindamiesi sėkmės istorijomis, o ypač – patirtomis nesekmėmis ir ieškodami sprendimų drauge, verslininkai gali pasiekti puikių rezultatų, rasti efektyvių būdų įveikti įvairius iššūkius. Džiaugiamės, kad kasmet daugėja verslo atstovų, ir ekspertų, norinčių dalintis patirtimi ir žiniomis. Šiemet dalyviai išgirs rekordinį skaičių pranešimų ir diskusijų.

Dėl itin turtingos programos dalyviai fiziškai nepajėgs išgirsti visų pranešimų, bet programa sudaryta taip, kad dalyviai galėtų pasirinkti aktualiausias, labiausiai dominančias sritis. Be to, forumui pasibaigus, dalyviai galės peržiūrėti visų pranešimų vaizdo įrašus“, – sako D. Baltrušaitis.

Anot Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidento Vidmanto Janulevičiaus, dėl tarptautinių politinių krizių ir ekonominių iššūkių verslui dabar tenka skubiai spręsti ypač opius klausimus: ieškoti naujų eksporto rinkų produkcijai, vertinti naujas investavimo rizikas.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas teigia neabejojantis, kad Lietuvos verslo forume vykstančios verslo dalyvių diskusijos su vykdomosios valdžios atstovais gali tapti reikšmingu postūmiu svarbiems sprendimams.

D. Baltrušaitis taip pat atkreipia dėmesį, kad renginys sudaro sąlygas verslui per pakankamai trumpą laiką išgirsti itin daug informacijos apie naujausiais tendencijas, besikeičiančią vartotojų elgseną, prognozes darbo rinkoje.

„Siekiant veikti konkurencingai, reikia suprasti bendrą vaizdą, žinoti kitų verslų patirtį, išgirsti ekspertų įžvalgas. Svarbu neatsilikti nuo tendencijų ir spėti prisitaikyti prie nuolat besikeičiančių sąlygų.

Visa reikalinga informacija bus pateikta per tris dienas, svarbu gebėti gautomis žiniomis pasinaudoti, jas pritaikyti“, – pastebi Lietuvos verslo forumo organizatorius.

Pirmąją Lietuvos verslo forumo dieną dalį pranešimų tiesiogiai transliuos portalas „Delfi“. Šiandien visi norintys galės išgirsti pranešimus ir diskusijas apie Lietuvos ir Pasaulio ekonomikos prognozes, verslininkų patirtis, kaip sprendžia kylančius iššūkius dėl santykių krizės su Kinija ir kitomis temomis.

Visą dieną pranešimus galite sekti paspaudę čia.

Be to, Lietuvos verslo forumo dalyviai bus įtraukti į verslo aplinkos tyrimą.

„Verslo renginys, kuriame sulaukiame maždaug 15 000 dalyvių – verslininkų ir verslo sektoriaus darbuotojų, puiki galimybė paklausti itin gausią verslo bendruomenės dalį. Nusprendėme šia galimybe pasinaudoti ir su partneriais tyrimų bendrove „RAIT Group“ inicijavome 360° verslo aplinkos tyrimą. Apklausime ne tik verslininkus, bet ir visuomenę bei žiniasklaidos atstovus.

Šiuo tyrimu siekiame išsiaiškinti, kaip verslas vertina ir pasitiki valdžios sektoriaus veikimu ir sprendimais, taip pat – kaip visuomenė ir žiniasklaida vertina verslą, pasitiki verslo veikimu, sprendimais ir skaidrumu. Tikimės su visuomene tyrimo rezultatais pasidalinti maždaug po mėnesio“, – sako D. Baltrušaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją