Apie vizitą N. Bracke yra patvirtinęs bendrovės profesinei sąjungai, jis planuoja susitikti su bendrovės vadovybe ir streikuojančiais darbuotojais. Tačiau „Achemos“ vadovas sako, kad su juo vizitas nebuvo derintas.

„Svečias norėtų susitikti ir su bendrovės vadovybe, tačiau iš jos į kvietimą kol kas reakcijos nesulaukta“, – BNS informavo Lietuvos profesinių sąjunga konfederacija (LPSK).

Prie gamyklos administracijos pastato pirmadienį numatoma surengti spaudos konferenciją, kurioje dalyvaus ir N. Bracke.

„Achema“ pirmadienį patvirtino, kad profesinės sąjungos vadovybė praėjusio penktadienio vakarą kreipėsi į bendrovės vadovą prašydama skirti patalpas susitikimui, tačiau nurodė, kad dėl spaudos konferencijos niekas nesikreipė ir leidimo patekti į strateginės įmonės teritoriją neprašė.

„Apie svečio vizitą „Achemoje“ bendrovės vadovybė sužinojo tik iš žiniasklaidos. Nė vienas iš įmonės vadovų į susitikimą pakviestas nebuvo – dėl to į „Achemos“ vadovybę nesikreipė nei pats N. Bracke, nei profesinės sąjungos atstovai“, – BNS informavo „Achema“.

LPSK prezidentė Inga Ruginienė teigia, kad pirmadienį bandoma gauti leidimą patekti į įmonės teritoriją, o jeigu tai nepavyks, susitikimą su streikuojančiais darbuotojais ir spaudos konferenciją planuojama surengti prie įvažiavimo į gamyklos teritoriją.

„Niekada to leidimo nereikėjo, kai atvažiuodavome teikti teisinę pagalbą. Dabar mus informavo, kad mūsų ir tarptautinio eksperto neįleis į teritoriją, kol kas to leidimo nėra. Tai visiškai nesuprantamas elgesys, trukdymas, administracinis pastatas nėra strateginis objektas. Prie teritorijos yra užtvaras, prie jo susitiksime ir spaudos konferenciją surengsime“, – BNS pirmadienį sakė I. Ruginienė.

„Union Syndicale Federale“ vienija 20 profesinių sąjungų įvairiose Europos valstybėse.

Neterminuotas streikas „Achemoje“ vyksta nuo vasario 8-osios reikalaujant, kad darbdavys su profesine sąjunga pasirašytų dvejų metų trukmės kolektyvinę sutartį dėl darbo apmokėjimo ir kitų sąlygų, tačiau derybos tarp abiejų pusių dar neprasidėjo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją