Teismas vasario 3 dieną paliko galioti bendrovei nepalankų Kauno apygardos teismo sprendimą.

„Agrosfera“ ilgą laiką neatsiskaito su kreditoriais, taip pat neturi turto, kuris būtų pakankamas kreditorių finansiniams reikalavimams patenkinti, todėl pirmosios instancijos teismas pagrįstai nustatė, jog atsakovė yra nemoki“, – rašoma Apeliacinio teismo nutartyje.

Bankroto byla iškelta vienos įmonės kreditorių bendrovės „Nufarm & Co“ prašymu. Anot apygardos teismo, „Agrosferos“ pradelsti įsipareigojimai, išieškomi priverstine tvarka, siekia per 4,6 mln. eurų ir įmonės trumpalaikį turtą (1,4 mln. eurų) viršija daugiau nei tris kartus.

Apeliacinis teismas pabrėžė, kad „Agrosferos“ turtą keliose bylose išieško antstoliai, o bendrovė nepateikė jokių duomenų apie susitarimus dėl pagalbos su likusiais kreditoriais.

Teismas taip pat atkreipė dėmesį, kad pagal 2021 metų birželio 30 dienos ataskaitą įmonės veikla buvo nuostolinga tiek 2020, tiek 2021 metais.

Registrų centro duomenimis, pernai bendrovė patyrė 2,1 mln., o 2020 metais – 3,5 mln. eurų nuostolių.

2020 metais 60 proc. „Agrosferos“ akcijų turėjęs „Icor“ iš Estijos bendrovės „Agromeril“ už neskelbiamą sumą įsigijo likusius 40 proc. įmonės akcijų.

2009 metais įkurta „Agrosfera“ iš ūkininkų superka grūdus, pupas, žirnius, soją, rugius, avižas, prekiauja trąšomis, teikia logistikos paslaugas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją