Sausį „Delfi“ rašė, kad restorano „Dubuo“ socialinio tinklo paskyroje prieš kurį laiką buvo pasirodę keistų žinučių apie neva dingusį direktorių. Tuomet jis „Delfi“ aiškino, kad apie savo išvykimą buvo įspėjęs, o minėtas žinutes vertina kaip manipuliaciją, kurią paskatino neatsakyta simpatija.

„Esmė, kad darbuotojai buvo parašę prašymus, kad būtų atleisti nuo tam tikrų dienų. Šiai dienai tie darbuotojai yra atleisti, algos yra išmokėtos, yra bankiniai pavedimai, – tuomet dėstė ji. – Man yra juokinga šita situacija. Jei atvirai ir nuoširdžiai, čia buvo asmeninių ir darbo interesų susikirtimas.“

Tačiau į redakciją kreipęsis buvęs „Dubuo“ virėjas tvirtino, kad šie teiginiai nebuvo tiesa. Savo tapatybės atskleisti nepanoręs asmuo „Delfi“ pateikė dokumentą – vasario 8 dienos Vilniaus darbo ginčų komisijos sprendimą, kuriame patvirtinama, kad įmonę „Dubuo“ su juo vis dar nėra atsiskaičiusi.

Sprendimo autentiškumą patvirtino ir Valstybinės darbo inspekcijos administravimo skyriaus komunikacijos specialistė Jolanta Bielskienė.

Dokumente dėstoma, kad į „Delfi“ kreipęsis asmuo beveik 2 metus dirbo restorane „Dubuo“, o sausio 16 dieną iš anksto įspėjęs darbo sutartį nutraukė.

„Atsakovė atleidimo dieną su juo neatsiskaitė. Ieškovas darbo ginčų komisijos prašė išieškoti iš atsakovės neišmokėtą darbo užmokestį už 2022 metų sausį, kompensaciją už nepanaudotas kasmetines atostogas bei netesybas.

Atsakovė dokumentų nepateikė, atstovas nedalyvavo, nors buvo tinkamai informuotas apie bylos nagrinėjimo laiką.

Posėdyje ieškovas paaiškino, kad iki vasario 8 dienos negavo nurodytų išmokų. Sausį dirbo dvi pamainas. Darbo užmokestį gaudavo grynaisiais pinigais, tačiau pasikeitus teisiniam reglamentavimui, darbo užmokesčio ir kompensacijos už nepanaudotas kasmetines atostogas taip gauti negalėjo. Atsakovei jo banko sąskaitos numeris yra žinomas.

Prašymas tenkintinas“, – be kita ko dėstoma dokumente.

Buvęs „Dubuo“ darbuotojas vasario 14 dieną sakė, kad pinigų vis dar nesulaukė.

Edgaras Averbuchas

„Delfi“ į E. Averbuchą kreipėsi telefonu, SMS žinute ir elektroniniu laišku, tačiau reakcijos nesulaukė. Publikacijai jau pasirodžius, verslininkas susisiekė pats, tačiau komentuoti atsisakė.

„Sodros“ duomenimis, „Dubuo“ vasario 11 dieną turėjo 3 darbuotojus, nors pavyzdžiui, vasario 2 dieną jų skaičius buvo sumažėjęs iki 1.

Juridinių asmenų registro duomenimis, 2020 metais „Dubuo“ gavo 193.333 eurus pardavimo pajamų, uždirbo 730 eurų grynojo pelno.

E. Averbuchas anksčiau sakė, kad maždaug prieš pusę metų tapo vieninteliu įmonės akcininku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)