„Kiekvieno žmogaus asmeninė infliacija gali skirtis nuo esančios Lietuvoje, nes skiriasi žmonių įsigyjamos vartojimo prekės ir paslaugos bei jų kiekiai, atitinkamai ir išlaidos“, – Statistikos departamento ir Lietuvos banko ekspertų diskusijoje apie kainas pirmadienį teigė LB ekonomistė Justina Gaižutytė.

Pasak jos, e. skaičiuoklėje pateikta 12 pagrindinių prekių ir paslaugų rūšių: maistas, sveikata, transportas, poilsis ir kitos.

„Kiekvienas suvedęs detaliai savo išlaidas gali palyginti, kur išleidžia daugiau arba mažiau nei vidutiniškai išleidžia gyventojai Lietuvoje“, – sakė LB atstovė

Lietuvoje metinė infliacija sausį siekė 12,4 proc., o mėnesio – 2,2 proc., pirmadienį pranešė Statistikos departamentas. Tai didžiausia metinė infliacija nuo 1996 metų gruodžio, kai ji siekė 13,1 proc. 2009 sausį ji buvo 9,6 procento.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją