Vilniaus apygardos teismas vasario 7 dieną atmetė „Eurovia Lietuvos“ ieškinį bei panaikino pernai gruodį pritaikytą laikiną draudimą Kelių direkcijai pasirašyti Plungę ir Telšius jungiančio penkių kilometrų kelio ruožo remonto sutartį su įmonių „Plungės lagūna“ ir „Telšių keliai“ grupe.

„Byloje nėra objektyvių duomenų, kurių pagrindu teismas galėtų spręsti, jog atsakovei (LAKD – BNS) turėjo kilti abejonių dėl pasiūlytos kainos pagrįstumo, nesąžiningo kainų manipuliavimo, trečiojo asmens (dviejų įmonių grupės – BNS) negebėjimo įvykdyti sutartį, o vien ieškovės („Eurovia Lietuva“ – BNS) subjektyvūs samprotavimai dėl nesąžiningo tiekėjų varžymosi nesudaro pagrindo daryti priešingos išvados“, – rašoma teismo nutartyje.

Ginčas tarp LAKD ir antrą vietą konkurse užėmusios „Eurovia Lietuva“ kilo, jo nugalėtojai – „Plungės lagūnos“ ir „Telšių kelių“ grupei – pasiūlius ryšių kabelių apsaugojimo ir žemės sankasos gruntų pagerinimo darbus atlikti už vieną centą.

„Eurovia Lietuva“ teisme įrodinėjo, kad tokie įkainiai yra nerealūs, o tai leido konkurentams pasiūlyti mažesnę viso projekto kainą.

LAKD teisme aiškino, kad bendra kaina, kurią pasiūlė „Plungės lagūnos“ ir „Telšių kelių“ grupė, buvo tik 2,5 proc. mažesnė (2,19 mln. eurų) nei „Eurovia Lietuvos“ (2,25 mln. eurų), be to, centu įvertinti darbai yra neesminiai ir tikriausiai nebus atliekami, nes svarbiausias darbas yra tinkamai pakloti asfaltą.

Sprendimas per 14 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją