Skaičiuoja kiekvieną centą

Infliacija Lietuvoje muša dešimtmečio rekordus, sausį ji viršijo 12 procentų. Todėl ir prasidėjo tam tikros politinės lenktynės, kas pasiūlys daugiau, kaip su ta infliacija kovoti – nuo 100 eurų nepasiturintiems iki mokesčių mažinimo. Prezidento patarėja Irena Segalovičienė pareiškė, kad priemonės reikalingos čia ir dabar, o finansų ministrė Gintarė Skaistė atkirto, kad iš malūnsparnio mėtomi pinigai tik dar labiau gali įpūsti infliacijos malūną.

Tad ar jau laikas mesti didelį gelbėjimo ratą vargingiausiems, nepasiturintiems žmonėms? Ar 100 eurų išmoka yra socialinis popsas ar būtinybė? Ką duos PVM lengvata šildymui? Ką daryti su infliacija, kad ji dar labiau nepadidintų socialinio skurdo, nelygybės ir nesukeltų neramumų? Tokie klausimai buvo analizuojami Delfi TV laidoje „Iš esmės“.

Pagalbos namuose tarnybos, kuri Kaune teikia paslaugas maždaug 200 žmonių, vadovė J. Matikovienė, paklausta, kaip dabar gyvena kone pažeidžiamiausi žmonės, atsakė paprastai – dar kvėpuoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)