Šiandien kelias PVM rojaus link vingiuoja pro Suvalkų arba Lazdijų pasienio postus pas kaimynus į Lenkiją, nes pats geriausias PVM – nulinis. Žmonės važiuoja, nes ten maistas pigus. Klausimas, ar tas maistas kokybiškas, sveikas ir pigus, ar tik pigus, kol kas nelabai domina. Tai problematika, kuriai abejingos tiek abiejų šalių vyriausybės, tiek maisto pirkėjai. Pastarieji vadovaujasi požiūriu „kuo daugiau maisto už kuo mažesnius pinigus“.

Lenkijos ir Lietuvos požiūris į maisto kainų politiką yra diametraliai priešingas, tarsi abi šalys gyvuotų skirtingose planetose. Bet Europoje esama ir kitokių maisto PVM strategijų. Ar įmanoma atsižvelgti ne tik į maisto prieinamumą, bet ir į kokybę, sveikatingumą? Viduržemio jūros baseino valstybių patirtis rodo: taip, įmanoma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)