Tikisi, kad galimybių pasas negrįš

Sutariama, kad būtina visomis įmanomomis priemonėmis išlaikyti pirkėjus Lietuvoje, nes jei jie plūs į Lenkiją, žymiai sumažės vartojimas viduje, o dėl to nukentės valstybės biudžetas. Problemų kelia ir tai, kad sustabdytas galimybių pasas į Lietuvos prekybos centrus minių nepriviliojo.

„Svarstymai, kad galimybių pasas yra laikina priemonė, buvo jau kurį laiką. Kuo labiau pažinome omikron atmainą, tuo tvirčiau galėjome pasakyti, kad ji jau yra visiškai kitokia ir nekelia tokios grėsmės ligoninių ir reanimacijos lovų užimtumui. Tad galimybių pasas sulaukė savo paskutiniųjų dienų ir Vyriausybė priėmė tokį sprendimą. 

Vieniems atrodė per staigiai, kitiems – pačiu laiku. Manau, kad gerai, jog toks sprendimas priimtas, nes ir duomenų mokslininkai aiškiai pasakė, kad jo laikas jau pasibaigęs. Mes palydėjome svarbų dokumentą pailsėti, tikimės, kad iš to poilsio jis nebegrįš, bet nežinome, ką ateitis mums paruošusi“, – Delfi TV laidoje „Iš esmės“ kalbėjo Seimo Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas.

Seimo Regionų frakcijos narė Agnė Širinskienė įžvelgė kitą galimybių paso sustabdymo priežastį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)