„Svarbu dar labiau neinspiruoti infliacijos, neužpilti daug pinigų ant infliacijos malūno, nes iš esmės galime pabloginti situaciją“, – trečiadienį Vyriausybėje atsakinėdama į žurnalistų klausimus kalbėjo A. Armonaitė.

Ministrė pabrėžė, kad siūlymai dėl infliacijos padarinių švelninimo dar bus vertinami jos atstovaujamoje Laisvės frakcijoje, tačiau kita prezidento iniciatyva – dar sparčiau didinti neapmokestinamąjį pajamų dydį (NPD) būtų tinkamesnis įrankis.

Seimas priėmė sprendimą jau padidinti NPD. Dar net nepamatėme to efekto, tai svarstysime. Matyt, pasiūlymas dėl NPD yra simpatiškesnis negu pinigų lietaus“, – svarstė A. Armonaitė.

ELTA primena, kad šalies vadovo patarėja Irena Segalovičienė trečiadienį pranešė, kad Gitanas Nausėda Seimui ketina pateikti infliacijos padarinių amortizavimui skirtus įstatymų projektus, apie kuriuos Prezidentūra paskelbė praėjusią savaitę. Jis siūlo NDP nuo 460 iki 510 eurų bei išmokėti vienkartines 100 eurų išmokas labiausiai pažeidžiamoms visuomenės grupėms.

Tuo metu Vyriausybė yra pritarusi Energetikos ir Finansų ministerijų parengtam antrajam energijos kainų švelninimo paketui. Seimui Ministrų Kabinetas siūlys centralizuotam šildymui ir karštam vandeniui taikyti 0 proc. lengvatinį pridėtinės PVM tarifą, taip pat skirti papildomus 35 mln. eurų paramai nuosavai saulės elektrinei įsigyti.