Sausį Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdyba gavo vieno iš Lietuvoje veikiančių bankų pranešimą dėl stambių, kaip įtariama, neteisėtų finansinių operacijų.

Gauta duomenų, kad jas atliko Lietuvos bei Italijos piliečiai. Dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo, jį organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Sostinės kriminalistams tiriant panašaus pobūdžio bylas ir atlikus įvairius procesinius veiksmus pavyko operatyviai nustatyti bei sulaikyti asmenis, įtariamus šio nusikaltimo padarymu, teigiama pranešime.

Sulaikyti penki asmenys, iš jų du yra Italijos piliečiai. Asmenų gyvenamosiose vietose buvo atliktos kratos, kurių metu paimti tyrimui reikšmingi dokumentai bei duomenų laikmenos. Griežčiausia kardomoji priemonė, suėmimas, skirtas dviem asmenims.

Įtariamųjų disponavimas daugiau nei 2 mln. eurų suma buvo apribotas.

Bendradarbiaujant su kolegomis užsienyje, nustatyta, kad Italijos piliečiai yra žinomi ir jų šalies teisėsaugos institucijoms dėl panašių veikų vykdymo.

Už nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimą asmenims gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)