Anot mero, tikimasi, kad šios dienos įvykiai paskatins abi puses aktyviau derėtis bei rasti kompromisą, tačiau vietos valdžia kol kas nebandė padėti nesutariančioms pusėms ieškoti sprendimo.

„Neturime teisės įsitraukti į privačios bendrovės konfliktą, į peripetijas neįsitraukiame, neplanuojame imtis kitokių proaktyvių veiksmų, stebime situaciją, su abiem pusėmis palaikomas ryšys. Jeigu viskas užsitęs ar pakryps bloga linkme, neatmetu galimybės su jomis kalbėtis, bet šioje situacijoje ne kalbos ir raginimai, o geranoriškumas yra svarbiausi. Norisi, kad situacija kuo greičiau išsispręstų taikiai, nebūtų eskaluojama ar tęstųsi neapibrėžtą laiką“, – BNS kalbėjo M. Sinkevičius.

Jis taip pat tikino gavęs užtikrinimą, kad dėl streiko ir gamybos proceso stabdymo pavojus aplinkai ir gyventojams nekyla.

„Į vietos valdžios nuogąstavimus dėl saugumo atsižvelgta, atskiros gamyklos dalys sustabdytos, nematau, kad streikui vykstant pirmą dieną reikalavimai saugumui būtų ignoruojami“, – sakė miesto meras.

M. Sinkevičiaus teigimu, pasigirdus žinių, kad prie protestuotojų gali prisijungti su bendrove ir jos darbuotojais nesusiję asmenys, imtasi papildomų saugumo

„Su policija kalbame apie tvarkos palaikymą, nes buvo pasigirdę informacijų, kad prie protestuotojų jungsis įvairių maršų dalyviai. Saugumas mums svarbiausias“, – sakė M. Sinkevičius.

Neterminuotas „Achemos“ darbuotojų streikas prasidėjo antradienį ryte, jį žadama tęsti, kol bendrovės vadovybė sutiks pasirašyti kolektyvinę sutartį, tačiau „Achemos“ generalinis direktorius Ramūnas Miliauskas sakė, kad jos pasirašyti neketina.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)