„Manau, kad Seimo Biudžeto ir finansų komitetas pritars Vyriausybės registruotam pasiūlymui. Preliminariai komiteto posėdį planuojame vasario 14-ąją, kad spėtume priimti įstatymo pakeitimus jau ateinančią savaitę“, – pirmadienį BNS teigė komiteto pirmininkas.

PVM įstatymo pataisas inicijuoja Vyriausybė, jos praėjusį penktadienį įregistruotos Seime, kuris jas turėtų svarstyti kitą savaitę suplanuotame neeiliniame plenariniame posėdyje.

M. Majausko teigimu, visi siūlymai, kurie padėtų sumažinti infliacijos pasekmes, turi būti rimtai svarstomi.

„Šis tarifo sumažinimas esminio pokyčio kainoms gali ir neturėti, kai centrinio šildymo kainos kartais auga ir 50 proc. Tačiau dėl įstatymais įtvirtinto valstybės reguliavimo šiuo atveju visa sumažintų mokesčių nauda atitektų vartotojams“, – tvirtino jis.

Kai kurie parlamentarai, priklausantys ir valdantiesiems, ir opozicijai, priekaištauja, kad paramos gyventojai gali ir nepajusti, nes ji bus labai maža. Be to, pasak jų, ši priemonė būtų diskriminacinė, nes negaliotų besišildantiems elektra, dujomis arba malkomis.

Opozicijos parlamentarai teigia paremsiantys pataisą dėl nulinio PVM tarifo šilumai, bet žada teikti pataisas, kad lengvata būtų taikoma ir šildymui elektra bei dujomis.

Dabar centriniam šildymui ir malkoms kūrenimui taikomas 9 proc. PVM.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją