„Mums svarbu, kad viskas vyktų saugiai, tad šiam klausimui skyrėme nemažai dėmesio. Tiek ketvirtadienio, tiek penktadienio streiko komiteto ir AB „Achema“ atstovų susitikimuose pabrėžėme, kad streikuoti pasiryžę visų pareigybių darbuotojai, kurie, bendrovės nuomone, yra būtini užtikrinant gamybos procesus. Informavome darbdavio atstovus, kad streiko metu gamybiniai procesai negalės būti vykdomi. Streikas yra teisėtas darbo sustabdymas ir pareigų nevykdymas, todėl bendrovė turi priimti atitinkamus sprendimus ir iki vasario 8 d. saugiai sustabdyti visus įrenginius, negalinčius veikti be nuolatinės darbuotojų priežiūros“, – akcentuoja ADPS pirmininkė Birutė Daškevičienė.

Kaip paaiškina darbo teisės ekspertas, „Triniti Jurex“ asocijuotasis partneris Nerijus Kasiliauskas, dabar yra du keliai: „Profesinė sąjunga susitarė, kad jei prieš prasidedant streikui bus saugiai sustabdomi gamybos ir gamyklos įrenginiai, tai tam, jog pabaigus streiką jau kitą dieną būtų galima pradėti saugiai dirbti, įrenginių sustabdymo laikotarpiu dalis darbuotojų nestreikuos, o atliks sustabdytų gamyklos įrenginių priežiūrą ir aptarnavimą. Visgi, jeigu bendrovė nestabdys įrenginių, nematydama tam reikalo, o ir streiko metu sieks užsitikrinti produkcijos gamybą, tokiu atveju visi norintys darbuotojai streikuos ir savo darbo funkcijų nevykdys. Streikuojantys darbuotojai pasišalins iš darbo vietos ir bendrovės bei negalės būti už tai baudžiami.“

„Į saugumą bendrovėje žiūrime atsakingai ir tikime, kad darbuotojai neužkibs ant jauko, t. y. nepasiduos pagundai pasitenkinti maža nauda, o vieningai pasieks užsibrėžto tikslo – kolektyvinės sutarties“, – sako streiko komiteto narys A. Ambrulevičius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)