Laidos pradžioje politologo Maksimo Miltos paklausta apie tai, kodėl iš tiesų Lukašenka vis dažniau žiniasklaidoje dėvi militaristinio stiliaus uniformą bei kokius dalykus tai gali atspindėti. Pašnekovas akcentuoja, kad tokiu būdu diktatorius tarsi nori pademonstruoti savo būdą – personalinį režimą, kuris, anot politologo, labiau būdingas XX amžiaus autokratams.

„Persirengė ne vakar ir ne užvakar, o pakankamai seniai. Visa ta militaristinė apranga Lukašenkai yra labai artima, nes ji pabrėžia jo būdą, charakterį, personalistinį režimą. Nors Lukašenka vadovauja Baltarusijai jau XXI amžiuje, jis visgi priklauso tai diktatorių, tironų kartai, kuri pasižymėjo XX amžiuje, o ne XXI amžiuje, nes visgi Lukašenka, nepaisant to, kad jis yra jaunesnis už kai kuriuos kitus autokratus, kaip, pavyzdžiui, Vladimiras Putinas, vis tiek mentališkai, kaip jis vadovauja savo šaliai, jį būtų galima pastatyti į vieną eilę su kitais autokratais, taip pat mėgusiais persirengti karine uniforma ir Lukašenka šiuo atveju nėra išimtis“, – pastebi politologas.

Starkevičius: Lukašenkos veiksmai rodo, kad yra pasiryžęs bet kam

Pastarosiomis dienomis viena didžiausių naujienų ta, kad Baltarusija informavo apie krovinių tranzito draudimą geležinkeliais iš Lietuvos.

Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Kazys Starkevičius laidoje pakomentavo, kiek, jo nuomone, tai gali būti skausminga Lietuvai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)