Per ketvirtį stabiliai augo paskolų verslui portfelis, bankas ir toliau buvo aktyvus Baltijos šalių kapitalo rinkose – „Luminor“ buvo pagrindinis dviejų žaliųjų obligacijų emisijų organizatorius.

Aktyviai veikta ir mažmeninėje bankininkystėje, o lapkritį būsto paskolų pardavimo apimtys buvo didžiausios per visą banko istoriją. Savo klientams „Luminor“ pristatė skaitmenines pinigines ir išplėtė bankomatų tinklą. Be to, „Luminor“ atliko pirmąjį aplinkosaugos, socialinės atsakomybės bei gerosios valdysenos elementų (ESG) reikšmingumo vertinimą tarp pagrindinių suinteresuotųjų šalių.

Grynasis banko ketvirčio pelnas sudarė 20,7 mln. eurų, 11 proc. daugiau nei tą patį 2020 metų laikotarpį, kai „Luminor“ uždirbo 18,6 mln. eurų, nurodoma banko pranešime. Pelno augimą didele dalimi lėmė pajamų augimas ir sąnaudų mažėjimas, rezultatą taip pat koregavo paskutinįjį ketvirtį atlikti atidėjiniai abejotinoms paskoloms. 2020 metų pabaigoje šis procesas buvo atvirkščias – atidėjinių portfelis mažėjo, Baltijos šalių verslui ir gyventojams sparčiai atsigaunant po pandemijos pradžios šoko.

Banko kapitalo grąža taip pat didėjo nuo 4,5 iki 5,0 procentų, palyginti su tuo pačiu 2020 metų laikotarpiu. Kapitalo pakankamumo rodiklis išlieka labai solidus – gruodžio 31 dieną jis siekė 20,5 proc., neįskaičiuojant 2021 metų pelno.

„Praėjusių metų pabaigoje „Luminor“ įtvirtino savo lyderystę verslo bankininkystėje ir būsto paskolų rinkoje, dar sustiprino autoritetą kapitalo rinkose ir tai atsispindi ketvirtojo ketvirčio veiklos rezultatuose. Be to, mes dar kartą įsitikinome, kad vertingiausias mūsų aktyvas yra „Luminor“ klientai, kurių veiklos sėkmė ir racionalus elgesys užtikrina sistemos stabilumą net ir nerimo laikotarpiu.

Šiandien būtų neprotinga ignoruoti aiškiai girdimą infliacijos griaustinį, lydimą energetikos resursų kainų audros, tačiau esu tikras, kad tiek mūsų bankas, tiek Baltijos šalių ūkiai yra užgrūdinti pandemijos ir pasirengę atlaikyti galimus rinkos sukrėtimus“, – įsitikinęs „Luminor“ banko Lietuvoje vadovas Andrius Načajus.

„Luminor“ yra pirmaujantis nepriklausomas bankas Baltijos šalyse ir trečias pagal dydį finansinių paslaugų tiekėjas regione.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją