„Didžiausias akcentas – kaip supaprastinti procedūras, kaip paskatinti, kad tose profesijose, kur ypatingas poreikis ir galimybė aukštą pridėtinę vertę kurti, kad darbdaviai galėtų įsivežti darbuotojų iš trečiųjų šalių“, – po susitikimo su premjere ketvirtadienį BNS sakė Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Andrius Romanovskis.

Pasak jo, kalbėta apie tai, kad turi būti subalansuoti iššūkiai, susiję su migracija – viena vertus, mažinant biurokratinius trikdžius, kita vertus – išlaikant balansą, kad tai nesukeltų socialinių iššūkių ir problemų.

„Dėl kvalifikacijos pateikimo dokumentų, dėl priemonių diegimo leidimams laikinai gyventi, kad būtų diegiamos, nes dabar labai didelis spaudimas konsuliniams pareigūnams, sistemoms, nes nemaža dalis, kurie ima vizas atseit atvažiuoti čia ir įsidarbinti, didelė dalis yra žmonių, kurie čia net neužsilieka. Tai reikia juos atsikirti tuos, kurie turi darbo vietas čia ir nori dirbti, nuo tų, kurie naudojasi mūsų konsuline sistema tik dėl to, kad gautų vizas ir važiuotų kažkur toliau, bet ne į Lietuvą“, – sakė A. Romanovskis.

Anot jo, siekiant mažinti biurokratines kliūtis, leidimus gyventi žmonės galėtų gauti nuotoliniu būdu, elektroninėje sistemoje, be to, vertinamas galėtų būti jų stažas, o ne kvalifikacijos dokumentai, kurie kartais būna klastojami.

A. Romanovskio teigimu, susitikime sutarta su Vyriausybe suderinti teisės aktų pakeitimus, kuriuos Vyriausybė teiks Seimo pavasario sesijoje.

Susitikime taip pat kalbėta apie besitęsiantį Kinijos ekonominį spaudimą Lietuvai. Pasak A. Romanovskio, Lietuvai būtina gerinti investicinę aplinką ir turėti palankesnę mokestinę aplinką, kad investuotojai iš Lietuvos ar užsienio neatsisakytų planų plėstis Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją