Šis nutarimas įsigalios po jo paskelbimo.

„Vienkartinio ir periodinio profilaktinio testavimo atsisakoma atsižvelgiant į tai, kad šiuo metu plintant SARS-CoV-2 viruso omicron atmainai rizika užsikrėsti galima tiek neskiepytiems, tiek skiepytiems ar persirgusiems asmenims, stebimas itin intensyvus infekcijos plitimas, todėl nebetikslinga išskirti atskiras veiklos grupes, kuriose būtų taikomas vienkartinis ir periodinis testavimas“, – rašoma dokumente.

Sveikatos apsaugos viceministro Aurimo Pečkausko teigimu, atsisakius profilaktinio tikrinimo dėl COVID-19 būtų nuimtas gana didelis krūvis nuo testavimo punktų. Didėjant sergamumui koronavirusu, šiuo metu pasidaryti testą kartais užtrunka iki kelių dienų.

„Kitas aspektas – matome didžiulį mobiliųjų punktų užimtumą, ir vienas iš niuansų, prie kurio prisidėtų profilaktinio testavimo atsisakymas, būtų pagelbėjimas ir mobiliesiems punktams vykdyti simptominių pacientų testavimą“, – prieš Vyriausybės posėdį žurnalistams sakė viceministras.

Sveikatos apsaugos ministerija sausio viduryje Vyriausybei siūlė nustatyti, kad testuotis dėl COVID-19 būtų privaloma tik sveikatos priežiūros ir socialines paslaugas teikiančių įstaigų darbuotojams. Tačiau tuomet šis klausimas atidėtas.

Pagal trečiadienį priimtą sprendimą, privalomai testuotis nebereikės nei medikams, nei socialiniams darbuotojams.

Iki šiol periodiškai tikrintis, ar neserga COVID-19, privalėjo medicinos, socialinės globos, švietimo, vaistinių, viešojo transporto, gamybos, viešojo maitinimo ir kitų sektorių darbuotojai.

Testavimas buvo būtinas tiems darbuotojams, kurie neturi imuniteto arba praėjus septyniems mėnesiams po pilnos vakcinacijos nėra gavę sustiprinančiosios skiepo dozės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)