Didžiausias leidimų skaičius atiteks Jonavos azoto trąšų gamintojai „Achemai“, naftos perdirbėjai ir importuotojai „Orlen Lietuva“, „Akmenės cementui“, kitoms didelėms įmonėms, šilumos tinklams, elektrinėms ir katilinėms, pranešė Aplinkos ministerija.

Pagal pirmadienį ministro Simono Gentvilo pasirašytą įsakymą Aplinkos projektų valdymo agentūra nemokamus ATL už praėjusius metus paskirstys visiems į sąrašą įtrauktiems įrenginiams jau šiomis dienomis.

Už 2022 metus jie bus paskirstyti iki vasario 28 dienos. Pasiūlytas kvotas patvirtino Europos Komisija.

ES ATL prekybos sistemoje 2013-2020 metais dalyvavo apie 90 Lietuvos įmonių.

Prekyba taršos leidimais – pagrindinė ES klimato kaitos politikos priemonė CO2 išmetimui reguliuoti. Šios prekybos sistema veikia visose ES valstybėse narėse, taip pat Islandijoje, Norvegijoje ir Lichtenšteine. Ji apima daugiau nei 11 tūkst. įrenginių.

Nuo 2030 metų nemokamai skiriamų ATL apskritai turi nebelikti, o įmonės turi investuoti į technologijas, mažinančias į atmosferą išmetamą dujų kiekį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją