„Ir Vilija, ir Eglė yra patyrusios finansinių paslaugų sektoriaus profesionalės, todėl savo žiniomis ir kompetencija pastiprins mūsų valdybos komandą. Vilija vadovaujančias pareigas finansų sektoriuje užima daugiau nei dešimt metų, išmano finansų sektorių, reguliavimą ir teisinius reikalavimus, yra įsigilinusi į kredito įstaigų veiklos strategijas, rizikos valdymą, efektyvų finansų įstaigos valdymą. Esu tikra, kad ji reikšmingai prisidės prie mūsų banko atsakingo valdymo teisinėmis ir reguliavimo žiniomis bei rizikos valdymo požiūriu.

Eglė bankininkystės srityje dirba jau 21 metus, daugiau nei pusę šio laiko – mažmeninėje bankininkystėje, taigi jos ilgametė darbo su privačiais ir verslo klientais patirtis sukaupta ir verslo augimo laikais, ir ne vieno sunkmečio metu, kai teko palaikyti klientus. Jos profesiniai įgūdžiai, žinios ir kompetencija, tikiu, padės toliau išlaikyti mūsų orientaciją į klientus“, – sako Sonata Gutauskaitė-Bubnelienė, SEB banko Lietuvoje vadovė.

V. Nausėdaitė yra vadovavusi Lietuvos vertybinių popierių komisijai (VPK), kuri tuo metu buvo specializuota reguliavimo institucija, atsakinga už vertybinių popierių rinkos priežiūrą Lietuvoje. Šioje institucijoje ji pradėjo dirbti 2001 metais jaunesniąja teisininke ir vėliau užėmė aukščiausias – VPK pirmininkės – pareigas.

2010 metais V. Nausėdaitė prisijungė prie SEB banko Lietuvoje komandos, kur vadovavo ir Atitikties, ir Teisės departamentams. Vilija Nausėdaitė nėra susijusi giminystės ryšiais su LR Prezidentu Gitanu Nausėda. Prezidentas Gitanas Nausėda turi seserį vardu Vilija, bet tai tik sutapimas.

E. Dovbyšienė SEB banke dirba nuo 2000 metų. Prieš tapdama valdybos nare ji vadovavo banko Rytų regionui ir Vilniaus finansinių paslaugų centrui Mažmeninės bankininkystės tarnyboje, dar anksčiau – Tarptautinių verslo klientų ir finansinių institucijų skyriui Verslo bankininkystės tarnyboje. E. Dovbyšienė yra ne pelno siekiančios organizacijos “Lithuanian Junior Achievement”, įgyvendinančios ekonominio švietimo ir verslumo ugdymo programas mokyklose, valdybos narė. Ji yra baigusi vadybos ir verslo administravimo studijas Vilniaus Universitete.

Iš viso SEB banko Lietuvoje valdybą sudaro šeši nariai, pusė iš jų – moterys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)