Jai priklauso su šiuo prekės ženklu dirbančios turto valdymo įmonės Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, taip pat – kontrolinis statybos techninio konsultavimo, statybos valdymo ir techninės priežiūros paslaugas Baltijos šalyse teikiančios įmonės „Projector" akcijų paketas. Po šio sandorio „Newsec“ taps didžiausia nepriklausoma nekilnojamojo turto valdymo bendrove regione.

Pasak „Newsec“ generalinio direktoriaus Baltijos šalyse Ugniaus Meidaus, tai strateginis įmonių grupės žingsnis, siekiant įsitvirtinti visose trijose Baltijos rinkose bei reikšmingai sustiprinti savo kaip NT valdytojo ir statybų valdymo eksperto pozicijas šiame regione.

„Po sandorio Baltijos šalyse „Newsec“ valdys daugiau kaip 84 komercinio NT objektus, kurių bendras plotas sieks 880 tūkst. kv. m, o komandoje dirbs 74 profesionalai, atsakingi už komercinių objektų valdymą. Įsigiję „BPT Real Estate“ tapsime didžiausia nepriklausoma NT valdymo paslaugų bendrove Baltijos šalyse ir galėsime klientams pasiūlyti aukščiausio lygio kompetencijas ir ekspertiškumą visame regione. Tai užtikrinsime diegdami vieningus veiklos standartus, procesus, kokybės valdymo sertifikavimo sprendimus, skaitmenizuodami paslaugas“, – teigia U. Meidus, kuris po sandorio eis bendrovės „BPT Real Estate“ direktoriaus pareigas.

Sandorio vertė šalių susitarimu neatskleidžiama. Po įsigijimo „BPT Real Estate“ veiks „Newsec“ vardu, o bendrovė „Projector“ tęs veiklą su tuo pačiu prekės ženklu.

„Šios investicijos gyvavimo ciklą užbaigiame įprastai - kokybišką verslą parduodame strateginiam investuotojui, turinčiam aiškią tokio aktyvo plėtojimo viziją. Tikiu, kad sujungus BPT ir „Newsec“ kompetencijas, turto savininkams bus galima suteikti dar daugiau vertės sukuriančias paslaugas. Ramia širdimi užverčiame šį puslapį, o „BaltCap“ toliau koncentruosis į bendradarbystės erdvių ir biurų nuomos tinklo „Workland“ stiprinimą ir auginimą“, - komentavo „BaltCap“ partneris Šarūnas Alekna.

„BaltCap“ BPT įsigijo 2015 metais.

Pasak Patrik Attemark, „Newsec“ grupės vadovo, įmonių įsigijimai yra viena iš „Newsec“ grupės augimo krypčių.

„Mūsų daug metų taikoma strategija – nuosekliai stiprinti pozicijas, derinant organišką augimą ir tikslinius įsigijimus – pasiteisino. „Newsec“ grupė yra lyderė Baltijos šalyse ir Šiaurės Europoje pagal valdomo turto portfelio dydį, kurio vertė siekia 65 mlrd. eurų, o bendras plotas viršija 46 mln. kv. m. Visoje Europoje pagal pastarąjį rodiklį esame antri. Tai leidžia mūsų klientams pasiūlyti visą spektrą NT paslaugų tarptautiniu mastu iš vienų rankų, taip užtikrinant platų strategišką požiūrį į verslo NT poreikius“, - pažymi Patrik Atterman, „Newsec“ grupės vadovas.

2001 m. įsteigta turto valdymo paslaugų įmonių grupė „BPT Real Estate“ turi biurus Vilniuje, Rygoje ir Taline. Ji administruoja verslo centrus, mažmeninės prekybos objektus ir logistikos pastatus. Tarp didžiausių „BPT Real Estate“ klientų – investicijų valdymo bendrovės LHV, „Capitalica Asset Management“, „East Capital“ ir kt.

Bendrovė „Projector“, kurios kontrolinį akcijų paketą valdo „BPT Real Estate“ AS, buvo įsteigta 2004 m. Ji teikia statybos techninės priežiūros bei techninio audito paslaugas Baltijos šalyse. Tarp didžiausių įmonės klientų – „Technopolis“, „LHV“, „Citycon“, „Linstow“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)