Siekiant paspartinti procesą, pandemijos metu Lietuva siūlė korėjiečiams atlikti nuotolinį auditą, tačiau gavo atsakymą, jog tai pirmasis toks auditas ir jis turi būti atliktas fiziškai, pranešė Maisto ir veterinarijos tarnyba.

„Jau įvykę auditai paukštynuose bei Pietų Korėjos atstovų vizitai mūsų Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute bei pasienio veterinarijos postuose buvo sėkmingi: teigiamai įvertintos ir tarnybos vykdomos paukščių gripo kontrolės priemonės, tad liko tik paskutinis formalumas – auditas konkrečiose įmonėse“, – pranešime sakė tarnybos vadovas Mantas Staškevičius.

Derybos dėl leidimų prasidėjo 2014 metais. Per beveik septynerius metus Pietų Korėjos atstovai jau apsilankė paukštynuose bei ūkiuose, o šiemet bus audituojamos keturios didžiausios paukštienos perdirbimo įmonės, kurios siekia vežti produktus į šią šalį.

Į Pietų Korėją Lietuva eksportuoja pieno produktus (2021 metais išvežta daugiau kaip 1,7 tūkst. tonų), žuvies gaminius (27 tonos), pašarus gyvūnams augintiniams (577 tonos).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)