„Imigracija darbo pagrindu šiemet turėtų augti. (...) Ta imigracija darbo pagrindu pernai sugrįžo į ikipandeminį laikotarpį ir netgi buvo šiek tiek didesnė“, – penktadienį po susitikimo su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen BNS sakė E. Gudzinskaitė.

Pasak jos, preliminariais duomenimis, pernai leidimai gyventi išduoti apie 40-50 tūkst. atvykusių į Lietuvą užsieniečių: „Didžioji dalis yra darbo pagrindu“.

„Įvertinus tai, ką kalba darbdaviai, kad realiai jiems reikėtų dar daugiau, vos ne dvigubai tiek pat darbuotojų, kiek yra atsivežę dabar, tai matome, kad (darbo jėgos – BNS) poreikis yra milžiniškas“, – kalbėjo ji.

Pasak departamento direktorės, darbdaviai labiausiai susirūpinę ir jų netenkina tai, kad imigracijos procedūros yra sudėtingos ir painios – jos dažnai keičiasi, o darbdaviai nespėja gauti aktualiausios informacijos. Taip yra todėl, kad Lietuvos pasiekiamumas užsienyje yra „komplikuotas“.

„Mūsų ambasadų ir atstovybių tinkas yra nedidelis. Kai kur susidaro laukimo eilės, todėl atvykimas į Lietuvą ir dokumentų gavimas trunka ilgiau“, – tvirtino E. Gudzinskaitė.

Tačiau ji pabrėžė, kad jau svarstoma galimybė ir ieškoma būdų, kad užsieniečiams dėl leidimų gyventi arba dirbti Lietuvoje būtų galima kreiptis ne per Užsienio reikalų ministeriją.

„Reikia sulaukti politinio sprendimo“, – tvirtino ji.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)