Kaip teigia komiteto pirmininkė Laima Liucija Andrikienė, ekonominius klausimus ketinama aptarti regiono ir globalių geopolitinių iššūkių kontekste.

„Norime išklausyti verslo struktūrų atstovus ir vadovus, išklausyti Lietuvos banko matymą ir jų vertinimą, jų makroekonominę analizę, kurią jie atlieka, rezultatus. Ir pradėti diskusiją (...) neabejotinai bus svarstomi ir Lietuvos-Kinijos klausimas, Taivanas, mūsų siekis diversifikuoti rinkas, būti aktyvesniems Indijos-Ramiojo vandenynų regione“, – Eltai kalbėjo L. L. Andrikienė.

„Užsienio reikalų komitete šį kartą daugiau fokusuojamės į ekonominę diplomatiją ir ekonomikos klausimus“, – pridūrė ji.

Kaip aiškina URK pirmininkė, šį kartą diskusija apie geopolitinius iššūkius Lietuvos ekonomikai tik prasidės, o vėliau ją ketinama tęsti kartu su Ekonomikos komitetu.

Posėdyje ketina dalyvauti Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) vadovas Vidmantas Janulevičius, Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos (LPPARA) prezidentas Rimas Varkulevičius, Investuotojų forumo vadovas Rolandas Valiūnas ir Darbdavių konfederacijos prezidentas Danas Arlauskas.

Iš karto po komiteto posėdžio verslo atstovai turėtų susitikti ir su Seimo pirmininkė Viktorija Čmilyte-Nielsen.