„Dovistos“ gamykla Marijampolėje pradėta statyti 2017 metais, o gamyba prasidėjo praėjus pusantrų metų, 2018 metų rudenį. Apimtys nuosekliai augo kiekvienais metais, iki šiol pagaminta jau daugiau nei 200 tūkst. langų bei durų. Pagrindą tolesniam augimui sukūrė neseniai „Dovista“ grupės įvykdyti naujų prekinių ženklų įsigijimai Vokietijoje, Šveicarijoje, Slovakijoje ir Lenkijoje.

„Dovista“ siekia tapti viena iš Europos rinkos lyderių savo srityje, o investicijos, padėsiančios optimizuoti visos organizacijos tiekimo grandinę, svariai prisidės prie šio tikslo įgyvendinimo, pranešime pažymi „Investuok Lietuvoje“.

„Visada džiaugiamės, kai modernios ir progresyvios gamybos įmonės plečia savo veiklą Lietuvoje. „Dovista“ yra puikus socialiai atsakingo darbdavio pavyzdys, tad yra džiugu matyti, jog jų verslas auga“, – išgirdęs apie planus sakė „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Elijus Čivilis.

Šiuo metu gamykloje dirba 340 darbuotojų iš Marijampolės ir aplinkinių savivaldybių. Įgyvendinus investicijas, daugiau nei 7500 darbuotojų turinčią „Dovista“ grupės komandą papildys iki 250 naujų kolegų Lietuvoje.

Investicijos sieks 5,5 mln. eurų ir apims tiek esamų procesų patobulinimą, tiek naujos įrangos įsigijimą. Investicijos padės išplėsti gamybos galimybes: bus pradėta naujų produktų gamyba, o jau gaminami produktai galės turėti papildomų funkcijų. Įranga bus instaliuota esamuose pastatuose, kurių bendras plotas siekia 22 800 kv. m.

Įgyvendinus projektą, gamyklos pajėgumai sieks daugiau nei 200 tūkst. langų ir durų per metus.

„Kitaip tariant, – teigia generalinis direktorius Karolis Jonaitis, – „per metus gaminsime tiek, kiek iki šiol pagaminome nuo veiklos pradžios 2018 metais. Be to, turėsime galimybę pagal poreikį plėstis ir toliau“. Šiuo metu vyksta pasiruošimo ir planavimo darbai, projektą numatoma baigti po 14–16 mėnesių, o naujų darbuotojų samdos bei mokymo procesai prasidės projektui įpusėjus bei tiekėjams pristačius pirmuosius įrengimus.

Marijampolėje gaminami langai ir durys ir toliau bus skirti naujai statomiems pastatams Jungtinėje Karalystėje, Danijoje, Švedijoje, Norvegijoje ir Vokietijoje.

„Dovista“ įkurta 2004 metais. Grupė vienija 14 prekinių ženklų, gaminančių bei parduodančių langus ir lauko duris, o komandą sudaro daugiau nei 7500 darbuotojų dešimtyje Europos valstybių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)