Pasak Teisingumo ministerijos kanclerio Augusto Ručinsko, ministerija ieško kandidato, kuriam rūpėtų vartotojų apsaugos tobulinimas bei modernizavimas, vartotojų viešojo intereso gynimas, o svarbiausia – kuris būtų pokyčių lyderis, gebantis operatyviai reaguoti į nuolat besikeičiančius vartojimo tendencijų, inovacijų, skaitmenizacijos plėtros iššūkius.

„Vartotojų apsauga yra labai dinamiška, sparčiai besivystanti ir inovatyvi sritis, o vartotojų teisės turi būti užtikrintos ne tik tradicinėje aplinkoje, tokioje kaip mažmeninės prekybos parduotuvės, bet ir skaitmeninėje erdvėje, kur svarbu diegti ir vystyti pažangius sprendimus. Todėl motyvuota, naujiems iššūkiams ir galimybėms atvira Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos komanda laukia profesionalo, turinčio aukščiausios kokybės vadybos įgūdžių“, – akcentuoja A. Ručinskas.

Svarbiausi pastarojo laiko iššūkiai vartotojų apsaugos srityje – tai didėjantis neteismine tvarka nagrinėjamų vartojimo ginčų ir pažeidimų elektroninėje erdvėje skaičius, atsirandantys nauji komercinės veiklos vykdymo skaitmeninėje erdvėje modeliai, formos bei technologijos, naujos VVTAT vykdomos rinkos priežiūros ir su ja susijusios funkcijos, nemažėjančios nesąžiningos komercinės veiklos ir klaidinančios reklamos apimtys, vartotojų švietimo sistemos tobulinimas.

Kanclerio teigimu, būsimo vadovo laukia naujos kokybės sprendimai, susiję su kryptingu ir nuosekliu vartotojų švietimu, verslo subjektų konsultavimo stiprinimu, vartotojų apsaugos elektroninėje erdvėje tobulinimu, verslo priežiūros organizavimu skaitmeninėje rinkoje.

VVTAT sudaro 12 centrinės administracijos skyrių, 4 regioniniai rinkos priežiūros skyriai bei Naftos produktų bandymų laboratorija Šiauliuose (iš viso 184 pareigybės).

Kandidatų prašymai dalyvauti konkurse priimami per Valstybės tarnybos valdymo informacinę sistemą iki šių metų vasario 8 d.

Teisingumo ministerijos pranešime nurodoma, kad iki vasario 15 d. Valstybės tarnybos departamentas įvertins pretendentų atitiktį nepriekaištingos reputacijos, bendriesiems ir specialiesiems reikalavimams. Per 15 darbo dienų nuo pranešimo, kad pretendentai atitinka reikalavimus, jie turės dalyvauti bendrųjų, vadybinių ir lyderystės kompetencijų kompleksiniame vertinime. Kitas etapas – pretendentų vertinimas komisijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją