Bendradarbiavimo sutartį patvirtins finansų ministrė Gintarė Skaistė, EIB grupės viceprezidentas Thomas Ostrosas ir VIVA generalinis direktorius Dainius Vilčinskas.

Finansų ministerijos teigimu, tai pirmas kartas, kai EIB Lietuvoje įsipareigoja suteikti garantiją ne tik mažoms, bet ir vidutinėms bei didelėms įmonėms. Ši sutartis leis įmonėms su papildoma apsauga gauti finansavimą iš VIVOS per obligacijas ir paskolas.

VIVA dar sausio pradžioje BNS pranešė apie būsimą strateginį partnerį, tačiau jo neįvardijo.

VIVA 28 įmonėms yra suteikusi apie 157 mln. eurų pagalbos paskolomis ar investicijomis į obligacijas – daugiausia viešbučiams ir gamybos įmonėms. Pasak VIVA vadovo, iki vasaros pradžios fondas planuoja pasirašyti dar apie 100 mln. eurų paskolų sutarčių.

Fondas įkurtas 2020 metų rudenį, kad teiktų paskolas stambioms ir vidutinėms ekonomikai svarbioms įmonėms, kurios dėl pandemijos patyrė sunkumų bei rinkoje sunkiai gauna paskolų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją