„Rekomenduočiau naudotis kortelėmis ir pirkimus vykdyti kortelėmis, kas yra gerokai paprasčiau“, – sakė ministrė ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą.

„Valstietė“ Goda Burokienė piktinosi, kad nuo sausio, įsigaliojus draudimui darbdaviams darbo užmokestį mokėti grynaisiais, daug žmonių į banko sąskaitas gautų atlyginimų nebegali išsigryninti.

„Kaip žmonėms atsiimti savo pinigus (...), nes, pavyzdžiui, Panevėžio rajone yra tik vienas bankomatas. Iki Panevėžio miesto yra mažiausiai 25 kilometrai. Kaip dar būtų galima šią problemą spręsti? Ar paliksime žmones be uždirbtų pinigų?“ – klausė parlamentarė.

„Bankomatų tinkas yra toks, koks yra šiandien, ir turbūt nukeliauti iki artimiausio bankomato taip pat yra įmanoma, taip pat yra parduotuvėse „Perlo“ terminalai, kuriuose pinigus taip pat galima išsigryninti“, – Seimo narei atsakė ministrė.

Be to, ji pabrėžė, kad sprendimą dėl atlyginimų mokėjimo į banko kortelę priėmė Seimas, o ne Vyriausybė.

„Seimas apsisprendė, nuo kada turėtų būti išmokamas atlyginimas į korteles, o ne grynaisiais“, – teigė G. Skaistė.

Komerciniai bankai yra įsipareigoję iki šių metų liepos įrengti maždaug 100 naujų bankomatų visoje šalyje. Tam pasamdyta bendrovė „Worldline Lietuva“, ji dabar atlieka infrastruktūros tyrimą.

Šiuo metu šalyje veikia 1044 bankomatai, per 2200 „Perlo“ terminalų, grynųjų pinigų išdavimo paslauga teikiama ir bankų partnerių „Maxima“, „Iki“, „Rimi“ ir kitų parduotuvių kasose bei „Narvesen“, „Lietuvos spaudos“ kioskuose, iš viso – apie 4 tūkst. taškų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)