Pasak „East West Agro“ generalinio direktoriaus Gedimino Kvietkausko, gerus rezultatus lėmė pernai ypač išaugę žemės ūkio technikos pardavimai.

„Išaugusi grūdų kaina skatino ūkius investuoti ir tai jie darė planingai. O dėl gamybos problemų susidaręs technikos deficitas lėmė tai, kad dar iš gamyklos bekeliaujanti technika jau turėjo pirkėją“, – BNS aiškino „East West Agro“ vadovas.

G.Kvietkauskas pabrėžia, kad pajamų augimas pasiektas net dėl pandemijos sutrūkinėjus įprastoms tiekimo grandinėms.

„Negebėjome patiekti tiek technikos, kiek galėjome realizuoti, vadinasi, potencialas visai rinkai ir konkrečiai mums 2021 metais buvo gerokai aukštesnis“, – pabrėžė jis.

2020 metais „East West Agro“ pajamos buvo 29,4 mln. eurų, įmonė uždirbo 1,2 mln. eurų grynojo pelno, o 2019 metais ji buvo patyrusi 728 tūkst. eurų nuostolių.

2020 metų pabaigoje įmonės vykdomasis direktorius Danas Šidlauskas valdė 39,81 proc., G. Kvietkauskas – 39,56 proc., „Multi Asset Selection Fund“ – 8 proc., smulkieji akcininkai – 12,63 proc. bendrovės įstatinio kapitalo.

„East West Agro“ akcijos kotiruojamos Baltijos šalių biržų alternatyviojoje rinkoje „First North“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją