„Iki šiol konkurso dalyviai siūlydavo kainą nežinodami, ar yra daugiau dalyvių, nematydami kainos pokyčio. Dabar jie tai matys. Jiems tai yra galimybė nepermokėti, mums – sulaukti didesnio dalyvių skaičiaus bei gauti didesnę kainą už išnuomojamą valstybės turtą“, – pranešime sakė Turto banko Pardavimų departamento direktorė Guoda Gurauskaitė.

Elektroninių konkursų dalyviai turės registruotis sistemoje evarzytines.lt, sumokėti mokestį, pradinį įnašą ir pateikti dokumentus.

Pasak Turto banko, kol kas nuomos konkursai vyks ir tradiciniu būdu, kai dokumentai siunčiami paštu. Konkretaus būdo pasirinkimą lems nuomojamo objekto kaina ir kitos aplinkybės.

Turto bankas nurodo, kad pernai iš komercinės nuomos gavo 2,24 mln. eurų pajamų (planavo 1,66 mln. eurų) – beveik dukart daugiau nei 2020 metais, kai gauta 1,2 mln. eurų. Šiemet bankas planuoja gauti 1,8 mln. eurų šių pajamų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją