Nesupranta, kodėl to reikia

Pirmadienį valdžiai paskelbus, kad nuo šiol į uždarus renginius gyventojai bus įleidžiami tik su respiratoriais, renginių industrijos asociacijos valdybos pirmininkas Valdas Petreikis „Delfi“ aiškino, jog apie tokį sprendimą jis buvo informuotas jau anksčiau.

„Iš tiesų buvo diskusija reikia ar ne karantino ir dėl to mes sulaukėme šio naujo reguliavimo.

Realiai, industrijos atstovai džiaugiasi, kad nėra drastiškų sprendimų ir galės dirbti, bet, kita vertus, reikia suprasti, kad renginių sektorius ir taip dirba ribotomis aplinkybėmis, galimybių pasas vis dar yra veiklos ribojimas ir daugelis žmonių vis dar negali patekti į renginius, todėl iki pat šiol mes dirbame su ribojimais, o dar vienas įvestas pakeitimas tikrai sektoriui nepadės“, – sakė jis.

Pasak atstovo, dar sektorius gyvena sudėtingomis aplinkybėmis ir dabar labiau reikėtų kalbėti ne apie naujus ribojimus, o apie tai, kada jie galėtų būti naikinami.

„Tai vietoj to, kad mes turėtume trajektoriją, kaip ribojimai bus naikinami, bus padedama, turime naujus instrumentus, kurie, klausimas, ar kam padės, nes registruotų protrūkių, įrodytų renginiuose, nėra.

Tai aš asmeniškai nesuprantu, kodėl reikia dar vieno papildomo instrumento sektorių apsunkinti“, – teigė jis.

Kino teatrai: jeigu nebūtų liūdna, būtų juokinga

Pokyčiai dėl respiratorių palies ir kino teatrus, koncertus, teatrus. Buvo teigiama, kad pasikeitimų kino teatrai sulauks ir daugiau, ypač, kuriuose prekiaujama maistu.

Kaip buvo aiškinama, dar šią savaitę turėtų būti patvirtinta, jog kino teatro salės užpildymo procentas turės būti ne didesnis nei 75 proc., o tarp ne kartu atvykusių asmenų išlaikyta tuščia vieta.

„Forum Cinemas“ kino teatrus valdančios įmonės Lietuvoje vadovas Gintaras Plytnikas aiškino nesuprantantis, kodėl kino teatrai yra priskiriami prie renginių sektoriaus.

„Galima dar kartą padėkoti valdantiesiems, kad jie taip ir nesugebėjo smegenų rėvėse atrinkti renginių nuo kino teatrų ir teatrų. Pas mus kaip kokioje Albanijoje, kino teatras – renginys.

Šiandien „Forum Cinemas“ rodys 150 renginių, ryt – taip pat, čia tokia valdančiųjų logika. Jeigu nebūtų liūdna, būtų juokinga“, – ironizavo vadovas.

Pasak jo, nepilnai užpildytos kino salės buvo jau ir iki šiol, mat kino teatre tarp ne kartu atėjusių asmenų būdavo paliekamos tuščios vietos.

„Mes to patys nenaikinome. Buvome prekybą paleidę pilnai, bet psichologinis atstumas yra atsiradęs ir to ir laikėmės. Tai salės užpildymas ir išeidavo apie 75 proc.“, – sakė jis.

Tačiau tarp naujų pokyčių – ir klientų įleidimas tik su respiratoriais, kurių, kaip jis tikino, dabar prekyboje gauti labai sunku.

„Dabar savo lankytojams turėsime sakyti, kad kaukės, su kuriomis atėjo iki mūsų, nebegalioja ir jie turi užsidėti geresnes, nes taip liepė valdžia.

Mums dalinti respiratorius yra privaloma, todėl kiekvienas atėjęs jį gaus. Dabar jų ieškome ne tik Lietuvos Respublikoje, bet aplink visą jūrą. Jų gauti dabar labai sunku ir nėra kur įsigyti.

Respiratoriai mums kainuos daugiau nei kaukės, todėl patirsime ir nuostolių. Tai – elementarioji matematika“, – skaičiavo jis.

„Bet jeigu liks tai, kad galėsime parduoti maistą ir jis bus galimas salėje, mes galime sudurti galą su galu, nes kitu atveju teks užsidaryti“, – pridūrė vadovas.

Respiratoriai

Vaistinės: respiratorių kiekiai pakankami

„Camelia“ komunikacijos projektų vadovė Žiedūnė Juškytė redakcijai tikino, jog šiuo metu ši tinklo vaistinėse respiratorių kiekiai yra pakankami.

„Respiratorių kiekiai yra pakankami, o pakuotės kaina prasideda nuo 0,8 Eur, viskas priklauso nuo pakuotės bei gamintojo“, – sakė ji.

„Eurovaistinės“ komunikacijos turinio vadovė Laura Čiginskaitė taip pat tikino, jog šiuo metu respiratorių trūkumo nejaučiama.

„Priėmus sprendimą dėl respiratorių dėvėjimo, mūsų tinklo vaistinėse pastebėjome, kad klientai reagavo ir apsaugos priemonėmis susirūpino iškart.

Jau per savaitgalį įsigyta tris kartus daugiau respiratorių lyginant su dienomis, prieš priimant šį sprendimą. Respiratorių trūkumo šiuo metu mūsų tinklo vaistinėse nėra, jų likučiai nuolat papildomi, todėl klientams nereikėtų nerimauti, kad nepavyks įsigyti šios apsaugos priemonės“, – teigė atstovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)