Kaip penktadienį pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT), jiems pateikti kaltinimai dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo, o bendrai kelių įmonių nesumokėtų mokesčių suma siekia beveik 95 tūkst. eurų.

Pasak pranešimo, tyrimo metu surinkti duomenys leidžia manyti, kad viena kiaulienos skerdienos prekyba ir jos perdirbimu užsiimanti įmonė per 2017–2018 metus iš Lenkijos įmonės be apskaitos dokumentų įsigijo beveik 65 tūkst. kg kiaulienos skerdienos, už kurią sumokėjo beveik 112 tūkst. eurų.

FNTT teigimu, galimai siekdamas nemokėti PVM ir pelno mokesčių, įmonės vadovas be jokių apskaitos dokumentų skerdieną ir iškaulintas jos dalis pardavė kitiems perpardavinėtojams – dar trims įmonėms bei nenustatytiems asmenims.

Įtariama, kad mėsą perpirkusios, iš jos produkciją gaminusios ir pardavinėjusios įmonės taip pat veikė šešėlyje. Skaičiuojama, kad be apskaitos dokumentų galėjo būti parduota beveik 50 tūkst. kg skerdienos ir mėsos gaminių, už kuriuos trys įmonės galimai gavo per 160 tūkst. eurų neoficialių pajamų.

Pareigūnai skaičiuoja, kad visos keturios įmonės valstybei galimai nesumokėjo beveik 95 tūkst. eurų PVM ir pelno mokesčių.

Kaltinimai dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo pareikšti keturių įmonių vadovams ir vienam vadybininkui. Du iš jų dar kaltinami ir mokesčių vengimu, teikiant neteisingus duomenis apie pajamas. Dar vienas iš šių asmenų kaltinamas aplaidžiu apskaitos tvarkymu.

FNTT pranešime neįvardijo įmonių pavadinimų.

Už mokesčių vengimą valstybės institucijoms teikiant neteisingus duomenis apie pajamas, kai mokesčių suma viršija 5 tūkst. eurų, griežčiausiai baudžiama laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Už analogišką veiką, kai mokesčių suma viršija 37,5 tūkst. eurų, gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Už apgaulingą apskaitos tvarkymą galima griežčiausia bausmė – laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)