Pranešimas paskelbtas po kelių bendrovę maloniai nustebinusių ketvirčių, įskaitant trečiąjį praėjusių metų ketvirtį, kurio metu pelnas augo nepaisant pasaulinio kompiuterių lustų stygiaus.

Grupės rezultatai iš esmės pateisino lūkesčius, nes praėjusiais metais jos grynieji pardavimai siekė 22,2 mlrd. eurų.

Visgi ji padidino savo 2021 metų veiklos maržos ribas nuo 10–12 proc. iki 12,4–12,6 procento.

Maržos padidėjimas susijęs su investicijomis į rizikos fondus, vienkartine programinės įrangos tiekimo sutartimi antrąjį ketvirtį, „blogų skolų atidėjinių atšaukimu ir kai kuriomis kitomis vienkartinėmis naudomis“, sakoma bendrovės pranešime.

„Nokia“ dabar skaičiuoja, kad 2022 metais jos veiklos marža svyruos nuo 11 iki 13,5 procento, o darydama prognozę atsižvelgė į „numatomą tolesnį pagrindinio verslo gerėjimą, tiekimo apribojimus ir sąnaudų infliaciją“.

„Nokia“ vadovas Pekka Lundmarkas praėjusiais metais teigė, kad bendrovė tikisi laipsniško augimo 2022 metais, nors ir nėra „100 procentų“ garantijų.

Perėmęs bendrovės vairą 2020 metų viduryje, P. Lundmarkas įgyvendino darbo vietų sumažinimo programą, o sutaupytas lėšas nukreipė į konkurencingesnių technologijų kūrimą.

Grupei buvo naudingos ir varžovės „Ericsson“ nesėkmės, kuri neteko Kinijos rinkos dalies, kai Pekinas ėmėsi atsakomųjų veiksmų už tai, jog Švedija uždraudė „Huawei“ įrangos naudojimą 5G tinkluose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją