Kaip informuojama pranešimu spaudai, paskutiniajam „Bolt“ investicijų etapui vadovavo rizikos kapitalo įmonė „Sequoia Capital“ ir investicijų patarėjai „Fidelity Management and Research Company LLC“. Finansavimo procese dalyvavo ir kompanijos „Whale Rock“, „Owl Rock“ („Blue Owl“ padalinys), „D1“, „G Squared“, „Tekne“, „Ghisallo“ bei kitos.

„Bolt“ įkūrėjo ir generalinio direktoriaus Markuso Villigo teigimu, ištisus dešimtmečius miestai buvo kuriami automobiliams, o ne žmonėms. Tai lėmė netvarius judėjimo įpročius juose, vis didėjantį žalingą poveikį aplinkai bei viešosios erdvės nykimą.

„Toks iki šiol tebegyvuojantis požiūris į miestų infrastruktūros kūrimą yra pasenęs. Džiaugiuosi, kad kol kas didžiausias mūsų istorijoje finansavimo etapas padės kurti ateitį su dar mažiau spūsčių bei taršos miestuose, puoselėjant žaliąsias jų erdves ir suteikiant visuomenei galimybę judėti ne tik lengvai bei saugiai, bet ir aplinkai draugišku būdu“, – dėsto M. Villigas.

Paslaugų plėtra – tvaresniems judėjimo mieste sprendimams

Artimiausiu metu „Bolt“, turinti plačiausią Europoje elektrinių paspirtukų tinklą, rinkai pristatys naujas šios transporto priemonės saugumo funkcijas. Šių funkcijų kūrimas ir paslaugos plėtimas pateisins bendrovės kaip patikimo partnerio tvaraus miesto plėtrai įvaizdį.

Be dalijimosi paspirtukais, „Bolt“ siūlo pavėžėjimo, automobilių dalijimosi paslaugas „Bolt Drive“, taip pat galimybę patogiai ir greitai užsisakyti iš restoranų meniu per platformą „Bolt Food“. Pandemijos laikotarpiu paslaugų krepšelį papildė dar viena paslauga – greitasis maisto prekių pristatymas į namus naudojantis „Bolt Market“, kuomet užsakymas klientui pristatomas vos per 15 minučių.

Šiuo metu bendrovė valdo „Bolt Market“ parduotuvių tinklą net dešimtyje Europos šalių, tarp jų ir Lietuvoje. Jau dvi paslaugos parduotuves mūsų šalyje atidariusi bendrovė dalį gautųjų investicijų planuoja skirti tolimesnei plėtrai šioje srityje – iki 2022 metų pabaigos numatoma atidaryti šimtus naujų parduotuvių visoje Europoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją