Šią savaitę Klaipėdos miesto savivaldybės vicemeras Arvydas Cesiulis subūrė savivaldos atstovus, politikus bei skvero rekonstrukcijos projekto rengėjus aptarti jau ne vienerius metus įstrigusio projekto.

Skvero rekonstrukcijos projektą sumanytojai, labdaros ir paramos fondas „Žaliuok, mano mieste“ paruošė prieš septynerius metus, minint 300-ąsias K. Donelaičio gimimo metines, tačiau įgyvendinimas nepajudėjo.

Fondo vadovas skulptorius Arūnas Sakalauskas sako, jog fondas projektui parengti išleido 25 tūkstančius eurų ir viliamasi, kad parodytas dėmesys nenueis perniek.

„Po K. Donelaičio gimtadienio sujudo. Buvo susitikimas ir sprendžiama, kodėl projektas nerealizuojamas“, – BNS sakė A. Sakalauskas.

K. Doneličio gimtadienis skvere, kuris įrengtas 1974-iais, minėtas sausio 1-ąją.

Planus rekonstruokti skverą stabdė diskusijos dėl medžių – rekonstrukcijos metu daugiau kaip tris dešimtis jų reikėtų pašalinti. Tačiau idėjos autoriai teigia, kad vietoje jų būtų pasodinti 58 nauji medžiai.

„Dėl tų medžių diskusijos vyksta, bet vyksta todėl, kad niekas iki galo neįsigilina į patį projektą“, – sakė skulptorius.

Skvero projektą parengė architektas Arūnas Žebrauskas, aikštėje suformavęs kamerinę erdvę mažiems koncertams, pasirodymams. Prie K. Donelaičio paminklo numatyta erdvė didesniems renginiams. Aikštėje galėtų vykti ir dalis didžiųjų miesto švenčių renginių, ir rajonui skirti jaukūs pasisėdėjimai.

Pirmasis paminklas K. Donelaičiui anuomet, prieš kone 50 metų, skvere buvo pastatytas būtent uostamiestyje.

K. Donelaitis buvo evangelikų liuteronų kunigas, Mažosios Lietuvos lietuvių grožinės literatūros pradininkas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją