„Pasirinkti kandidatai turi vertingos patirties, kurie bus naudingi valdant strateginius iššūkius ir padedant pamatus tvariai organizacijos ateičiai“, – pranešime sakė „Klaipėdos nafta“ stebėtojų tarybos pirmininkas Eimantas Kiudulas.

Valdyboje dirbs keturi nepriklausomi nariai – energetikos, finansų ir vadybos profesionalai: Alfonso Moriello, Edvinas Katilius, Jūratė Lingienė ir Guy'us Masonas. Jie darbą pradės balandžio 25-ąją.

G. Masonas valdyboje dirba nuo gruodžio, iki tol jis naftos ir dujų milžinėje BP užėmė įvairias vadovaujančias pareigas, taip pat – ir viceprezidento.

J. Lingienė didžiąją karjeros dalį praleido SEB grupėje Lietuvoje, Latvijoje, Švedijoje, kur ėjo Finansų departamento vadovės pareigas.

E. Katilius ilgiau nei du dešimtmečius dirba bendrovėje „Philip Morris“ ir ėjo vadovaujančias pareigas bei buvo atsakingas už verslo vystymą, pardavimų strategiją.

A. Moriello didžiąją karjeros dalį dirbo kompanijoje „Royal Dutch Shell Plc.“.

Taip pat pranešta, kad nuo vasario atsistatydina vienas nepriklausomas valdybos narys Bjarke'as Palssonas, jo vietą valdyboje užims E. Katilius.

Valdyboje taip pat dirba Energetikos ministerijos atstovas Dainius Bražiūnas.

„Klaipėdos naftos“ valdybą sudaro penki nariai, iš kurių ne mažiau kaip trys turi būti nepriklausomi.

Valstybei priklauso 72,47 proc. „Klaipėdos nafta“ akcijų, dar 10,43 proc. valdo koncernas „Achemos grupė“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją