„Kasacinio skundo argumentais nepagrindžiama, jog egzistuoja teisinis pagrindas peržiūrėti bylą“, – rašoma LAT nutartyje.

Apeliacinis teismas gruodžio 21 dieną atmetė „Belor“ skundą ir paliko galioti Vilniaus apygardos teismo (VAT) 2020 metų lapkritį priimtą nutartį, kuria atsisakyta pripažinti V. Kučinsko lėšų dovanojimo sūnui sutartį negaliojančia, taikyti restituciją ir šiomis lėšomis padengti skolą bendrovei.

Ginčo objektu tapusi sutartis buvo sudaryta 2017 metų liepą, o viena iš didžiausių V. Kučinsko kreditorių „Belor“ teigia, kad apie ją sužinojo tik 2019-ųjų pabaigoje. Dovanojimo sutartimi įteisinami 2013-2015 metais atlikti verslininko mokėjimai, kuriais piniginės lėšos pervedamos sūnui.

„Belor“ siekia atgauti skolą pagal 2016 metų pradžioje pasirašytą vekselį. Šis dokumentas buvo perduotas vykdyti antstoliui ir priimtas vykdyti. „Belor“ teismui nurodė, kad skolos išieškoti nepavyksta iki šiol, o areštuoto turto nepakanka kreditoriaus reikalavimui patenkinti.

V. Kučinskas pernai yra nurodęs, kad jo įsiskolinimai kreditoriams siekia 61,8 mln. eurų, o jo pajamos per mėnesį – 1,5 tūkst. eurų. Verslininkas daugiausiai skolingas Rusijos bankui „Alfa Bank“ – 38,6 mln. eurų, beveik 10 mln. eurų – Rusijos „Sberbank“, įmonei „Belor“ – 4 mln. eurų.

Bankroto bylos jau iškeltos „Arvi ir ko“ bei grupės įmonėms „Arvi kalakutai“, „Arvi fertis“, „Rietavo veterinarinė sanitarija“, „Marijampolės pašarai“.

V. Kučinskas pernai siekė ir asmeninio bankroto, tačiau teismai tokio prašymo netenkino motyvuojant verslininko nesąžiningumu ir pateikta ne visa informacija apie nemokumą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)