Kaip BNS sakė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis, trečiadienio rytą buvo sušauktas darbinis pasitarimas, kuriame dalyvavo miesto meras Vytautas Grubliauskas, aplinkosaugininkų ir ugniagesių atstovai.

„Vienas iš klausimų buvo dėl Ekstremalios situacijos komisijos būrimo ir atšaukimo. Matome, kad poreikio nėra, situacija lokalizuota, bet nėra neutralizuota“, – BNS sakė A. Dobranskis.

Danės upėje vis dar pastebimi taršos pėdsakai, naftos plėvelė pasirodo tai vienoje, tai kitoje vietoje. Ties upe vis dar budi ugniagesiai, atliekantys valymo darbus.

„Vis tik vietomis pačioje teritorijoje atsiranda nežymių taršos dalelių. Manome, kad turi likti ekstremalus įvykis. Taršos šaltiniai nėra nustatyti. Apie atšaukimą ir komisijos sušaukimą kalbėsime kitą savaitę“, – komentavo A. Dobranskis.

Pasak pavaduotojo, teisės aktai nereglamentuoja terminų, kiek laiko ekstremali situacija gali galioti.

Taršos mastai neaiškūs

Penktadienį aplinkosaugininkai turėtų paskelbti tyrimo rezultatus, kurie parodys, kokia tiksliai medžiaga išsiliejo į Danės upę.

Nors taršos mastai nėra aiškūs, specialistai daro prielaidą, jog ištekėjo keli šimtai litrų naftos produktų.

Naftos dėmės pastebimos ne tik Danėje, bet ir uosto akvatorijoje, teigė savivaldybės atstovas.

„Keisti dalykai. Dėmės atsiranda nemenkais atstumais Danės upėje. Tikrai nelengvas iššūkis. Norime rezultato, kad rastume taršos šaltinį ir suprantame, kad Aplinkos apsaugos agentūra daro milžinišką darbą, bet kol kas aiškumo nėra“, – sakė A. Dobranskis.

Tarša Danėje aptikta praėjusio penktadienio naktį, tuomet dėl incidento paskelbta ekstremalioji situacija.

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas antradienį teigė, jog atsakomybė už padarytą žalą gali siekti iki 35 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją