Kaip pažymi finansų ministrė G. Skaistė, euras tapo visos Europos Sąjungos tapatybės ir integracijos simboliu.

„Nuo pat 2015 m., kai Lietuva įsivedė eurą, narystę euro zonoje vertinome ne tik ekonominiu, bet ir geopolitinio saugumo aspektu. Bendra valiuta, jungianti Europos Sąjungą, yra precedento neturintis projektas ir vienybės, kuria grindžiama Bendrija, įrodymas. Ši vienybė ypač išryškėjo pasaulinės pandemijos metu, nes euras leido skolintis palankiomis sąlygomis ir valstybėms palaikyti ekonomikos augimą. Ši valiuta yra europietiškos tapatybės ir integracijos simbolis“, – pažymėjo finansų ministrė.
Anot bendrą straipsnį pasirašiusių aukšto lygio Europos vadovų, per pirmąjį euro dvidešimtmetį pasiekta daug, tačiau reikia nuveikti dar daugiau.

„Turime neatsilikti nuo inovacijų ir didinti tarptautinį euro vaidmenį, stiprinti euro zoną bei daug investuoti į savo žmones, infrastruktūrą, institucijas. Tuo pačiu turime užtikrinti fiskalinį tvarumą senėjančios visuomenės kontekste bei pasauliui atsigaunant po pandemijos, derinti pastangas ir išteklius, kad galėtume pasinaudoti sparčiai skaitmenėjančio pasaulio teikiamais privalumais bei reaguoti į kritinę klimato padėtį, – pažymima bendrame straipsnyje. – Euras – įrodymas to, ką galime pasiekti dirbdami kartu, tad žvelgdami į ateinančius 20 metų paverskime jį mūsų įsipareigojimo užtikrinti klestinčią, tvarią ir įtraukią ateitį ateinančioms kartoms simboliu“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)