Departamentas už neskelbiamą sumą šiam postui planuoja kitąmet nupirkti mobilią RKS skirta krovininių, autobusų ir lengvųjų transporto priemonių tikrinimui.

Pasak Muitinės departamento Komunikacijos skyriaus patarėjos Henrikos Rukšėnienės, dabartinę RKS nuspręsta pakeisti, nes baigėsi jos eksploatavimo laikotarpis.

„Šiame poste yra mobili rentgeno kontrolės sistema, kuri buvo įsigyta 2013 metais. Įprastai tokių sistemų eksploatavimo laikotarpis – 10 metų, todėl ir planuojamas jos pakeitimas 2023 metais“, – BNS sakė H. Rukšėnienė.

Centriniame viešųjų pirkimų portale nurodoma, kad būsimąją Raigardo RKS departamentas norėtų įsigyti sulaukęs ekonomiškai naudingiausio pasiūlymo, kur 60 proc. lems kaina, o 40 proc. kokybė. Departamentui taip pat svarbus nemokamas RKS garantinis aptarnavimas: konkurso sąlygose nurodoma, kad po dešimties metų, kiekvieni papildomi nemokamo aptarnavimo metai galimam RKS tiekėjui pridės papildomus balus.

Anot Muitinės atstovės, daugiausia Raigardo kelio poste sulaikoma kontrabandinių cigarečių. 2021 metais čia buvo surastos 96 siuntos su 120 mln. vienetų cigarečių, kurių vertė yra beveik 21 mln. eurų.

Spalį Muitinės departamentas BNS yra teigęs, kad iki 2027 metų planuoja atnaujinti ar įsigyti devynias naujas rentgeno kontrolės sistemas, kurios bus skirtos pasienio postams su Baltarusija, Rusija bei Klaipėdos uostui, o jų pirkimui planuojama išleisti apie 54 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją