Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas gruodžio 23 dieną neskundžiama nutartimi paliko nepakeistą 2020-ųjų rugsėjį priimtą Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimą ir atmetė „LGC Cargo“ skundą, kuriuo įmonė prašė panaikinti Konkurencijos tarybos sprendimą ir įpareigoti ją atlikti tyrimą.

„Teisėjų kolegija vertina, kad tiek pirmosios instancijos teismas, tiek atsakovas pakankamai išsamiai įvertino esamą situaciją aktualioje rinkoje bei padarė pagrįstą išvadą, kad tyrimo pradėjimas neturėtų įtakos veiksmingai konkurencijai, o tyrimui reikalingi Tarybos ištekliai būtų neproporcingi tikėtiniems tyrimo rezultatams“, – rašoma teismo nutartyje.

„LGC Cargo“ 2019-ųjų lapkritį kreipėsi į Konkurencijos tarybą su prašymu pradėti tyrimą dėl galimai Konkurencijos įstatymą bei Geležinkelių transporto kodeksą pažeidžiančių bendrovių „LTG Cargo“ ir „Lietuvos geležinkeliai“ veiksmų. „LGC Cargo“ nuomone, valstybės valdomų įmonių veikla, kai iš monopolinės veiklos gautos pajamos yra skiriamos dotuoti kitiems pervežimams, yra neteisėta, riboja kitų vežėjų galimybes pradėti teikti krovinių vežimo paslaugas, diskriminuoja kitas geležinkelių įmones.

2020-ųjų birželį Konkurencijos taryba nusprendė netirti „Lietuvos geležinkelių“ ir „LTG Cargo“ ne tranzitinių krovinių pervežimo kainodaros. Taryba tuomet nurodė, kad toks tyrimas neatitinka jos veiklos prioritetų, o jam reikalingi ištekliai būtų neproporcingi tikėtiniems tyrimo rezultatams.

Šių metų lapkritį Konkurencijos taryba nusprendė pradėti tyrimą dėl Susisiekimo ministerijos sprendimų, susijusių su viešosios geležinkelių infrastruktūros naudojimu, kilus įtarimų, kad ribojama konkurencija rinkoje.

Europos Komisija yra pradėjusi pažeidimo procedūrą prieš Lietuvą dėl galimai netinkamo direktyvos dėl bendros Europos geležinkelių erdvės perkėlimo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją