„Įmonė turi ambicingų planų žengti į naujas rinkas ir ženkliai plėsti eksportą. Įmonės plėtra ir ketinimai ieškoti daug naujų darbuotojų yra gera žinia tiek šiauliečiams, tiek visai Lietuvai. Mes, savo ruožtu atsižvelgdami į investuotojų poreikius, toliau dirbsime siekdami didinti Lietuvos investicinį patrauklumą, pritraukti talentų ir juos ugdyti, nes tai vienas svarbiausių uždavinių“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Pradėjusi veikti nauja gamykla leis per penkerius metus gamybą padidinti daugiau nei du kartus, nurodoma Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pranešime. Ilgalaikėje perspektyvoje įmonė siekia 10 proc. pelningumo ir procesų automatizavimo.

Tai jau penktasis Lietuvoje investicijų projektas, kuriam suteiktas stambaus projekto statusas. Iš viso Ekonomikos ir inovacijų ministerija jau yra patenkinusi paraiškas dėl 7 stambių projektų, kurių planuojamų investicijų bendra suma siekia 416,6 mln. eurų. Įgyvendinus šiuos projektus, turėtų atsirasti 2029 naujos darbo vietos. Dar viena paraiška yra vertinimo stadijos.

Nuo 2021 m. sausio 1 d. pradėtas taikyti Ekonomikos ir inovacijų ministerijos inicijuotas žaliojo koridoriaus reguliavimas sudaro palankesnes sąlygas Lietuvoje įgyvendinti stambius investicinius projektus: numatytos kur kas greitesnės ir paprastesnės investuotojo įsikūrimo procedūros ir paskatos investuotojus priimančioms savivaldybėms.

Žaliojo koridoriaus iniciatyva numato, kad verslui, investuojančiam ne mažiau kaip 20 mln. eurų (Vilniuje – 30 mln. eurų) į ilgalaikį kapitalą ir įsipareigojančiam sukurti ne mažiau kaip 150 naujų darbo vietų (Vilniuje – ne mažiau kaip 200 naujų darbo vietų), suteikiamas stambaus investicinio projekto statusas, leidžiantis kur kas lengviau ir greičiau įsikurti. Kartu suteikiamas ir valstybei svarbaus projekto statusas bei iki 20 metų laikotarpiu taikomas 0 proc. pelno mokesčio tarifas.

Žaliąjį koridorių stambiems projektams „Investuotojų forumas“ („Baltic Investors Forum“) pripažino geriausiu praėjusių metų sprendimu, kuriuo siekiama gerinti verslo aplinką.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)