Jau nuo gruodžio pirmų dienų, kritus žaliavinės naftos kainoms apie 8,4 proc., pradėjo mažėti ir didmeninės „Orlen Lietuva“ degalų kainos – A95 benzino kaina mažėjo 7,5 proc., dyzelio kaina – 3,5proc., rodo Pricer.lt sudarytas reitingas, kur pildamiesi degalus gyventojai galėtų sutaupyti.

Pricer.lt gruodžio mėnesio pigiausių A95 benzino, dyzelino ir suskystintų automobilinių dujų reitinguose vienareikšmiu lyderiu išlieka degalinė „Jozita“. „Viada“ ir „Circle K“ stabiliai įsitvirtino brangiausių degalinių pozicijose.

Apie skirtingų degalinių degalų kokybę – jie galimai pilami iš tos pačios "Orlen Lietuva" "statinės" ir pristatomi ta pačia transporto priemone.

Kainų palyginimo portalo Pricer.lt duomenimis, gruodžio 16 d. A95 markės benzino aukščiausia kaina buvo „Viados“ degalinėje – 1,519 euro už litrą. „Circle K“ degalinėje jis kainavo 1,516, „Neste“ –1,489, o „Jozitos“ degalinėje jis buvo pigiausias – 1,34 euro už litrą. Skirtumas tarp mažiausios ir didžiausios A95 benzino kainų – 17,9 cento litrui arba 13,36 proc.

Dyzelino kainos išsidėsčiusios panašiai. Pigiausias dyzelinas „Jozitos“ degalinėje – 1,240, o brangiausias degalinėse „Viada“ ir „Ecoil“ – net 1,419 euro už litrą, „Circle K“ degalinėje jis kainavo 1,416, „Neste“ – 1,389. Skirtumas tarp mažiausios ir didžiausios dyzelino kainų – 17,9 centų litrui arba 14,44 proc.

Mažiausia automobilinių dujų kaina irgi buvo „Jozita“ degalinėje - 0,68 euro, „Skulas“ su 0,709 euro kaina užėmė antrą vietą, „Orlen Lietuva“ su 0,725 euro trečioje vietoje, brangiausia – degalinėje „Viada“ – 0,799 euro. Skirtumas tarp mažiausios ir didžiausios automobilinių dujų kainų – 11,9 cento litrui arba 17,5 proc.

Žaliavinės naftos kainos mažėja spartaus omikrono koronaviruso variacijos plitimo bei stiprėjančio JAV dolerio fone, o tai paveikė artimiausio laikotarpio naftos vartojimo perspektyvas.

Dabar „Brent“ naftos kaina svyruoja apie 74-75 JAV dolerių už barelį.

Jau nuo gruodžio pirmų dienų, kritus žaliavinės naftos kainoms apie 8,4 proc., pradėjo mažėti ir didmeninės „Orlen Lietuva“ degalų kainos – A95 benzino kaina mažėjo 7,5 proc., dyzelio kaina – 3,5 proc.

Bet į didmeninių degalų kainų kritimą reagavo ir vairuotojams pasiūlė patrauklesnės kainas tikrai ne visos degalinės, teigia Pricer.lt. Todėl stambių degalinių tinklų švieslentėse vis dar matomi degalų kainų rekordai, o skirtumas tarp mažiausios ir didžiausios degalų kainų degalinėse dar labiau padidėjo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)