Laidoje „Iš esmės“ prekybos tinklo „Norfa“ vadovas Dainius Dundulis kalbėjo, kad ateinantys 2022-ieji Lietuvoje atsineš ir dar spartesnį kainų augimą.

„Aš norėčiau, kad jie būtų bent tokie patys, kaip šie metai, bet, greičiausiai, kad metai bus sudėtingesni. Bet kokiu atveju, kokią įmonę bepaimsime, pas visus išlaidos didėjo labai stipriai, galbūt, pas kai ką, net dvigubai, priklausomai nuo to, kokius išteklius naudoja daugiausiai, ar darbo jėgą, ar energetiką. O kainos šiandien dienai dar nėra išaugusios tiek, kad padidėjusias išlaidas padengtų, nes jos kai kuriose vietose jau nebepadengiamos“, – sakė jis.

Pasak jo, nors atrodo, kad padidinti kainą yra labai paprasta, negalima užmiršti konkurencijos, kuri to padaryti neleidžia. Visgi prekybos tinklo vadovas nuteikė, kad kainų augimą dar tik išvysime.

„<...> Turi dar stipriai pabrangti. Daugelis pigiausių produktų šiandien dienai pagal dabartines sąnaudas toli gražu nėra dar toje vietoje“, – sakė jis.

Kokie metai bus 2022-ieji, prognozavo ir ekonomistas R. Kuodis.

„Kad ir kaip banaliai tai skambėtų, svarbiausia, kad nebūtų karo. Aš manau, kad tos mūsų audros, susijusios su pertekliniu vartojimu, pasiūlos sutrikimais, yra menkniekis, kas gali ateiti netoli mūsų ir, atrodo, labai nedaug liko laukti ir žinosime.

Palyginus su tomis šalimis, kurios gali užpulti, atrodys, kad mūsų aptarinėjami dalykai yra santykinės smulkmenos ir noriu palinkėti, kad dangus ar politikų protas nugalėtų ir mes ne eskaluotume tų situacijų, kurios dabar yra susikaupusios visai netoli mūsų sienų, o tie ekonominiai dalykai... mes pergyvenome dar ne tokius, baisesnius dalykus, blokadas, tai manau, kad dėl šito labai pergyventi nereiktų, juolab, kad pajamos auga pakankamai greitai“, – teigė jis.

Visą laidą „Iš esmės“ galėsite stebėti nuo 17:30 val. Delfi TV eteryje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)