Agentūros ekspertų sprendimą dėl Lietuvos reitingo lėmė patikima Europos Sąjungos narystės palaikoma politinė kryptis ir A reitingą turinčių šalių medianą viršijantys valdysenos rodikliai, teigiama Finansų ministerijos pranešime.

Lietuvos ekonomika yra maža ir atvira, tačiau atsparus eksporto sektorius ir ribotas makroekonominis disbalansas padėjo sumažinti COVID-19 pandemijos poveikį šalies ekonomikai. „Fitch Ratings“ prognozuoja, kad Lietuvos ekonomika šiemet augs 4,9 proc., o 2022 metais – 3,9 procento.

„Fitch Ratings“ Lietuvos kredito reitingus paskutinį kartą buvo pagerinę 2020-ųjų sausį, kai ilgalaikio skolinimosi reitingas buvo pakeltas iš A- į A.

Kita tarptautinė kredito reitingų agentūra „Standard & Poor’s“ Lietuvai yra suteikusi ilgalaikio skolinimosi reitingą A+ (stabili perspektyva), „Moody‘s“ – A2 (stabili perspektyva), „DBRS Morningstar“ – A (stabili perspektyva).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)