Ar dar galima rasti laisvų vietų?

Portalo priejuros.lt vadovas Laurynas Šertvytis Delfi TV laidoje „Delfi diena“ papasakojo, ar dar galima rasti laisvų vietų, kur apsistoti prie jūros per naujus metus.

„Vietų tikrai liko, bet pasirinkimas šiuo metu yra sumažėjęs, bet vietų, kur apsistoti, dar tikrai liko. Populiariausios, kurias išgraibsto greičiausiai, turbūt tuose viešbučiuose, svečių namuose, kuriuose yra kažkokie renginiai organizuojami, koncertai arba šalia kažkas vyksta, tai jos yra populiariausios, nes kartu su šventimu yra ir apgyvendinimas, taip pat visa šventė, pramogos ir visa kita, taip pat viešbučiai su SPA, bet dažniausiai tie viešbučiai, kurie turi SPA ir kitas papildomas pramogas, jie ir organizuoja kažkokius renginius, o tiesiog apgyvendinimo apartamentų dar tikrai galima rasti, nors pasirinkimas jau mažesnis nei prieš kelias savaites, taigi vietų galima rasti, kalbant būtent apie naujus metus, ne apie Kalėdas“, – tikina vyras.

Pašnekovas net neabejoja, kad šiais metais lietuviai per šventes gerokai labiau paišlaidaus.

„Faktas tas, kad žmonės tikrai daug daugiau išlaidauja, daug labiau domisi pramogomis naujametinėmis, ir apgyvendinimu, ir sodybomis, taigi šiuo atžvilgiu, manau, pinigų išleis daug daugiau negu pernai per didžiąsias žiemos šventes. Prieš laidą dar peržiūrėjau mūsų valdomų svetainių lankomumą, tai ta statistika pakankamai iškalbinga, nes vieno iš portalų lankomumas pakilęs gal dešimt kartų lyginant su pernai, ir pakilęs į lygį prieš dvejus metus, tai ir rodo, kad žmonės ieško, kur apsistoti“, – sako pašnekovas.

„Žiūrint į praėjusių metų statistiką, buvo ji pakankamai nebloga iki gruodžio vidurio, kol buvo paskelbti ribojimai, man atrodo, kad jie buvo įvesti kažkur apie gruodžio vidurį, tai tada jie drastiškai krito“, – sako pašnekovas.

Pastebi naują tendenciją

Visgi, pašnekovo teigimu, dažniausiai Kalėdas ir Kūčias žmonės linkę sutikti namuose.

„Žiūrint ankstesnius priešpandeminius metus, 2018 metus, 2019 metus ir gal net 2017 metus, tai buvo tendencija, kad nemažai žmonių Kalėdas ir Kūčių vakarą sutinka namuose su šeima, o kai kurie ir visam laikotarpiui nuo Kūčių iki Kalėdų pabaigos išvykdavo į sodybas ar kitur.

Aišku dažniausiai tai būdavo sodybos, kur galėdavo būti visa šeima ar giminė, o šiais metais jau ši tendencija keičiasi ir patys savininkai sodybų jaučia, kad yra mažesnis užsakymų skaičius Kalėdoms, bet, mano nuomone, tai nėra tik dėl pandemijos ar įpročių, bet ir dėl to, kad šiemet Kalėdos bus savaitgalį, taigi iš papildomų laisvų dienų yra tik penktadienis. Vėlgi žmones tas kažkiek sulaiko nuo važiavimo į kitas vietas.

Taip pat dar yra jaučiama baimė tiek iš pačių poilsiautojų, tiek sodybų savininkų, kad vis tiek bijo, kad gali būti įvesti kažkokie ribojimai. Aišku, nedidelis kiekis, bet pasitaiko ir tokių“, – tikina jis.

Ragina suskubti, nes kainos tik didės

Visgi tiems, kas dar neskuba pasirūpinti, kur švęsti šventes, pašnekovas turi patarimą jau susirūpinti, nes artėjant šventėms kainos tikrai nemažės.

„Kainos tikrai nemažėja, tikrai ne, o kažkokio drastiško augimo nematome iš savo pusės, matydami kainas skelbimuose ir kalbėdami su klientais. Aišku, kainos kyla aukštyn, jos tikrai nemažėja, bet kad būtų kažkaip išpūstos palyginus su praėjusiais metais, tai taip nėra. Dar viena tendencija yra, kad šiemet sodybos, kurios gali priimti daugiau svečių, organizuoja kažkokius renginius, jos yra populiaresnės ir buvo greičiau užsakytos naujiesiems metams, negu kad mažesnės sodybos. Galbūt galime daryti prielaidą, kad žmonės pasiilgo švęsti didesnes šventes“, – tikina jis.

„Paskutinės minutės ieškotojai per naujus metus tikrai neišloš nieko, kas liečia kainą, nes kainos tikrai nemažės. Svečių dažniausiai per naujus metus sulaukia visi, kas nori. Tikrai kas planuoja švęsti, tai galiu rekomenduoti jau ieškoti, kur apsistoti, kur švęsti, tikrai nelaukti dar savaitės ar pusantros“, – sako L. Šertvytis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)