Investicijoms koją gali kišti Kinija

Lietuvos verslo konfederacijos viceprezidentas ir ekonomistas Marius Dubnikovas laidoje „Delfi tema“ kalbėjo, kad šiuo metu verslui aktualiausios yra dvi problemos, viena jų – susijusi su Kinija, kita – su Baltarusija.

„Dėl Baltarusijos, manau, kad dauguma verslų buvo ir yra įspėti apie tai, kad galimi sutrikimai ir jau turėjo prisitaikyti, bet kas liečia Kiniją, šiuo atveju tai yra šokinė situacija, kai eksporto rinka buvo išjungta labai greitai ir verslas iš tiesų susiduria su problemomis“, – sakė jis.

M. Dubnikovas aiškino, kad šiuo metu lietuviškos prekės Kinijoje dažnu atveju yra neišmuitinamos, nepatenka į jų prekybos centrus, o jei iš Lietuvos keliauja per kitas šalis, yra eksportuojamos, tarkime, per Ispaniją, jeigu kilmės šalis nurodoma Lietuva, jos vis tiek nebūna priimamos.

„Ir paskutinė problema, matome, kad importuojamos prekės taip pat stringa, pradedant komponentėmis, baigiant prekybos centrų prekėmis, nes kinų bendrovės nenori prekiauti su Lietuva“, – pridūrė jis.

Kalbėdamas apie Baltarusiją, verslo atstovas sakė, kad dabartinę situaciją galima prilyginti net karo situacijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)