Sandoris, dėl kurio buvo sutarta šių metų rugsėjį, užbaigtas gavus visus reikiamus su investicija susijusius reguliavimo patvirtinimus, teigiama ASG pranešime.

„Esame tikri, kad ši partnerystė suteiks progą dalintis geriausiomis veiklos valdymo ir investavimo praktikomis, sektoriaus patirtimi bei plačiu dviejų sėkmingų rinkos žaidėjų partnerių tinklu. Ši investicija iš vieno žinomiausių ir labiausiai patyrusių investuotojų turizmo sektoriuje yra išties stiprus pasitikėjimo mūsų grupe ir jos potencialo įrodymas“, – pranešime sakė G. Žiemelis.

ASG planuoja investicijas panaudoti tolesniems strateginiams įsigijimams ir kitiems įmonės plėtros tikslams įgyvendinti, o „Certares“ atstovų įsitraukimas į ASG direktorių valdybą sustiprins organizacijos valdymą.

„Certares Managemen“ vyresnysis vadovaujantis direktorius Tomas Kleinas tvirtina, kad bendrovė siekia prisidėti prie tolesnio Lietuvos grupės augimo.

„Tikime, kad su „Certares“ pagalba bei visapusiška parama leis ASG vykdyti tikslingą geografinę plėtrą ir užsitikrinti lyderio pozicijas skirtingų aviacijos paslaugų rinkose. Ši investicija suteiks ASG visas sąlygas toliau sėkmingai vykdyti plėtrą keleivių ir krovinių transportavimo, orlaivių techninio ir antžeminio aptarnavimo, įgulos mokymų, bei kituose logistikos paslaugų sektoriuose“, – pranešime teigė T. Kleinas.

Anksčiau skelbta, kad „Certares Management“ už 300 mln. eurų turėjo išpirkti ASG naują 5,639 mln. eurų nominalios vertės privilegijuotųjų konvertuojamų akcijų emisiją, kuri sudarys 20 proc. bendrovės įstatinio kapitalo. Tai, kad „Certares Management“ investuos kartu su „Knighthead“, nebuvo skelbta.

ASG atstovė Vilma Vaitiekūnaitė BNS anksčiau sakė, kad emisija po kelerių metų bus konvertuota į paprastąsias akcijas.

G. Žiemelis iki šiol netiesiogiai valdė 75,99 proc. „Avia Solutions Group“ įstatinio kapitalo, 15,8 proc. grupės akcijų netiesiogiai priklausė Vaidui Barakauskui. 4,06 proc. akcijų valdė grupės vadovai, 4,15 proc. – kiti akcininkai.

2012 metais įsteigta „Certares Managemen“ turi padalinius Niujorke, Liuksemburge ir Dubajuje, įmonė investuoja kapitalo, kelionių, turizmo, svetingumo ir su kelionėmis susijusių verslo ir vartotojų paslaugų sektorius.

2008 metais įsteigta „Knighthead“ yra investicijų valdymo įmonė, kurios specializacija yra potencialiai didelės grąžos investicijos. Fondas didelį dėmesį skiria rinkose susidariusioms situacijoms ir investuoja atsižvelgdamas į jas bei įmonių potencialą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)