„Džiaugiamės, kad visoje Lietuvoje sparčiai kuriasi inovatyvius, aukščiausių kompetencijų reikalaujančius produktus kuriančios bendrovės. Tai ateities verslas, galintis pasiūlyti gerai mokamas darbo vietas, atnešantis didesnę ekonominę naudą ir skatinantis mokslo pažangą, tad ši investicija reikšminga visai Lietuvai“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Įmonė planuoja įkurti 11 tūkst. kv. metrų „Teltonikos“ technologijų centrą, kuriame bus įrengtos administracinės, gamybinės patalpos ir laboratorijos. Čia bus projektuojami ir gaminami moderniausi telemedicinos prietaisai ir aukščiausiomis technologijomis paremta tinklo įranga. Įmonė skaičiuoja, kad, įgyvendinus šio technologijų centro projektą, gamybiniai pajėgumai išaugs dvigubai.

Tai jau ketvirtasis Lietuvoje investicijų projektas, kuriam suteiktas stambaus projekto statusas. Jis bus įgyvendinamas pasinaudojus ministerijos pasiūlyta žaliojo koridoriaus iniciatyva stambiems investuotojams. Iš viso Ekonomikos ir inovacijų ministerija jau yra patenkinusi paraiškas dėl 6 stambių projektų, kurių planuojamų investicijų bendra suma siekia 386 mln. eurų. Įgyvendinus šiuos projektus, turėtų atsirasti daugiau kaip 1800 naujų darbo vietų. Dar dvi paraiškos yra vertinamos.

Nuo 2021 m. sausio 1 d. pradėtas taikyti Ekonomikos ir inovacijų ministerijos inicijuotas žaliojo koridoriaus reguliavimas sudaro palankesnes sąlygas Lietuvoje įgyvendinti stambius investicinius projektus: numatytos kur kas greitesnės ir paprastesnės investuotojo įsikūrimo procedūros bei paskatos investuotojus priimančioms savivaldybėms.

Žaliojo koridoriaus iniciatyva numato, kad verslui, investuojančiam ne mažiau kaip 20 mln. eurų (Vilniuje – 30 mln. eurų) į ilgalaikį kapitalą ir įsipareigojančiam sukurti ne mažiau kaip 150 naujų darbo vietų (Vilniuje – ne mažiau kaip 200 naujų darbo vietų), suteikiamas stambaus investicinio projekto statusas, leidžiantis kur kas lengviau ir greičiau įsikurti. Kartu suteikiamas ir valstybei svarbaus projekto statusas bei iki 20 metų laikotarpiu taikomas 0 proc. pelno mokesčio tarifas.

Žaliąjį koridorių stambiems projektams Investuotojų forumas pripažino geriausiu praėjusių metų sprendimu verslo aplinkai gerinti.